Ministrul Transporturilor va verifica stadiul lucrărilor la Autostrada București – Constanța

219
Ministrul Transporturilor va verifica stadiul lucrărilor la Autostrada București – Constanța - autostradatransilvania-1340985120.jpg

Articole recomandate

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Ovidiu Silaghi, va verifica luni stadiul lucrărilor la tronsoanele Cernavodă - Medgidia și Medgidia - Constanța ale Autostrăzii București - Constanța, care ar fi trebuit să fie inaugurat mâine, transmite Agerpres.



Ministerul Transporturilor anunța în martie că la 30 iunie se va circula pe tronsonul Constanța-Medgidia, pe două benzi, iar pe tronsonul Medgidia-Cernavodă pe o bandă, ca și pe centura ocolitoare a municipiului Constanța.

Tronsonul Murfatlar-Constanța al autostrăzii A2 a fost inaugurat la sfârșitul lunii iulie 2011, când traficul rutier se putea desfășura pe un singur fir, peste două luni terminându-se lucrările de construire și pe celălalt sens de mers.

Doar pe traseul tronsonului Medgidia - Cernavodă se va circula pe câte o bandă pe sens deoarece acest tronson este cel mai întârziat după ce contractul inițial cu societatea constructoare, Colas, a fost reziliat la începutul anului.

MTI a organizat în 2011 o nouă licitație, câștigată de consorțiul Astaldi SPA - Max Boegl.

Lungimea totală a tronsonului de autostradă este de 20,491 kilometri, din care 0,20 kilometri reprezintă zona de racordare la Autostrada existentă. Durata contractului este de 63 de luni, respectiv trei luni proiectare la care se adaugă 12 luni execuție. Perioada de garanție este de 48 luni. Obiectivul este finanțat din fonduri BEI și Fonduri de Coeziune.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3964 secunde