Consiliul de atestare: Propunem RETRAGEREA TITLULUI DE DOCTOR al premierului

186
Consiliul de atestare: Propunem RETRAGEREA TITLULUI DE DOCTOR al premierului - pontaplagiat95656200-1340986208.jpg
Consiliul de Atestare a decis, în ședința de vineri, că premierul Victor Ponta a plagiat în lucrarea sa de doctorat, circa 85 de pagini din lucrarea sa fiind copiate integral și a propus retragerea titlului de doctor al premierului.

Decizia Consiliului a fost luată prin votul celor 13 membri prezenți din totalul de 21.


În urma acestei decizii, CNATDCU a trimis Ministerului Educației propunerea de retragere a titlului de doctor al lui Ponta.

Ministrul Educației, Liviu Pop, care a emis joi un ordin de reorganizare a CNATDCU, susține că acest for nu are competență să ia decizii în acest sens.

Totodată, Pop afirmă că de problemele de plagiat se ocupă Consiliul Național de Etică, acesta fiind singurul care poate rezolva problema posibilului plagiat al premierului.

Consiliul Național de Etică (CNE) - care, la 21 iunie, preciza, că nu a primit nicio sesizare privind un eventual plagiat pe numele Victor Ponta - este un organism consultativ, fără personalitate juridică, funcționând pe lângă Autoritatea Națională pentru Cercetare Științifică (ANCS).

Premierul Victor Ponta este acuzat de plagiat, conform revistei Nature, care susține că a accesat documente prezentate de o persoană anonimă indicând faptul că mai mult de jumătate din teza sa de doctorat privind Curtea Penală Internațională ar conține texte copiate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6688 secunde