Mitingul de la Constanța: protest sau "petrecere" pesedistă?

3919
26
Mitingul de la Constanța: protest sau

Articole de la același autor

Manifestațiile pro-Arafat desfășurate în acest week-end la nivel național au ajuns și la Constanța, însă felul în care acestea s-au desfă-șurat în municipiu ridică semne de întrebare în privința veridicității motivației celor prezenți.

Deși la protest s-au prezentat zeci de persoane revoltate de ideea unei reforme în sistemul sanitar, mulți dintre cei aflați în cursul după-amiezii de sâmbătă pe platoul din fața Prefecturii Constanța nu știau prea multe cu privire la mesajul pe care vor să-l transmită. De asemenea, prezența unor pesediști și angajați ai administrației județene a ridicat mari semne de întrebare în ceea ce privește "onestitatea" acestei mișcări.

"Data viitoare, îi sfătuiesc să-și ia autorizație!"

Cu privire la acest aspect, prefectul Claudiu Palaz în "curtea" căruia s-au adunat protestatarii spune că nu poate comenta motivele pentru care oamenii s-au strâns deoarece nici el nu le cunoaște cu precizie. Totuși, spune Palaz, din punct de vedere legal, adunarea de sâmbătă ar fi avut nevoie de autorizație. Întrebat cum comentează zvonurile potrivit cărora manifestanții ar fi fost urniți la protest de către câțiva membri PSD, Palaz a replicat: " Să facă ce vor! Nu pot să comentez evenimentele pentru că suntem o țară liberă și fiecare are drep-tul să se manifeste împotriva a ceea ce îl deranjează. N-am înțeles exact împotriva a ce s-a protestat, ieri, (sâmbătă-n.r.) la Constanța. Am înțeles că s-au aruncat lozinci din toate părțile. Ceea ce pot spune cu exactitate este că nu au avut autorizație, data viitoa-re când vor să mai facă astfel de protest îi sfătuiesc să-și ia autorizație!".

"Mă aștept ca pesediștii să speculeze astfel de momente"

Deputatul PDL, Maria Stavrositu spune că astfel de manifestații împotriva măsurilor de austeritate sunt normale și frecvente în mai toate țările europene.

"Sunt manifestațiile pe care le-am văzut și la Londra, și în Italia. Sunt proteste împotriva măsurilor de austeritate pe care într-un fel le înțeleg. Nu pot să-i acuz, este greu. Despre ce s-a întâmplat la Constanța nu pot spune prea multe, însă este posibil ca pesediștii să exploateze un asemenea moment. Ați văzut că și la București a fost un haos indus artificial de prezența unor galerii de fotbal. Este foarte posibil ca și la Constanța să se fi întâmplat ceva similar", a explicat parlamentarul Maria Stavrositu.

"Este dreptul oamenilor să protesteze, însă fără violență"

Deputatul PDL, Zanfir Iorguș a explicat pentru Cuget Liber că problema manifestațiilor desfășurate ieri în țară a fost în mod principal violența protestatarilor.

"Este dreptul constituțional al oamenilor să protesteze, drept pe care l-am câștigat după 1989, dar în același timp această desfă-șurare de forțe trebuie făcută într-un mod civilizat, să-și manifeste dorințele fără a fi agresivi. Este normal ca forțele de ordine și instituțiile Statului să intervină pentru ca lucrurile să nu degenereze. Pe de altă parte oamenii au posibilitate de a schimba o formă de Guvernare o dată la patru ani dacă nu sunt mulțumiți. Suntem într-un stat democratic, iar această schimbare poate fi făcută prin vot, însă nu prin manifestații violente", spune Iorguș. 

Comentează știrea

26 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 
ca erau numai oameni de casa ai psde ilor
15 ianuarie 2012
pai e clar ca psde ii au asmutit slugile sa faca miting

dar a fost un esec total! au uitat cand au fost la guvernare ca au vandut tara acum vor din nou la ciolan! nu v ar fi rusine psde ilor stati calmi ca nu pupati ciolanul si lumea e in strada cel ptn la ct din cauza ca voi ii pacaliti si ii asmutiti! asteptam sa scapam de mazare ,,si toti psd istii!

anti psd
16 ianuarie 2012
mihai

haideti la vila lui mazare si dupa aceea la cea a lui constantinescu...acolo trebuie sa mergeti, pentru ca banii nostrii sunt la cei ca ei...nu basescu sau boc v-au luat banii, ci parvenitii dupa revolutie...nu va lasati manipulati de alde metin cerchez, parvenit revolutionar ....

jos mazare jos constaninescu de asta are nevoie constanta
16 ianuarie 2012
hotii stiga hotii

Si reforma,in sanatate este bine venita.O reforma prin care medicii si celelalte cadre medicale,sa alega ori sa lucreze la stat,ori in mediul privat.O reforma impotriva spagii din spitale.Sunt medicii,ce functioneaza la stat,ce refuza sa presteze actul medical de urgenta,pana nu-si primesc spaga.Ne obliga sa achizitionam medicamente,dar vor si cate o atentie,pt.infirmier,asistent,medic.Aici trebuie refoma! sa scapam de porcul beat din intersectie care e liber si de drogatul brazilian!

Miruna
16 ianuarie 2012
nu stiu de cn au fost coordonati dar la CONSTANTA s-a vazut ce oras ''mort'' e,NU S-A MISCAT NIMIC IN CTA

pai daca miscarea ar fi fost organizata de pesedei ar fi trebui sa fie si la noi o rascoala contra ''dictatorului''basescu ca doar vb aia !, suntem un oras si judet ''rosu''din crestet pana in talpi-s-a votat pesedeul la greu:))..(nu eu,ma refer la o multime de constanteni)..dar la noi nici macar impotriva pedeleilor nu se fac revolte caci orasul si judetul nostru au fost amortite pe veci de dictatorul local ,MAZARE:))

Miruna
16 ianuarie 2012
da,asa e ,am spus o si o repet,suntem un oras''mort'',1x sub dictatura lui BASESCU si a 2 oara sub dictatura lui mazare:))

da,asa e ,am spus o si o repet,suntem un oras''mort'',1x sub dictatura lui BASESCU si a 2 oara sub dictatura lui mazare:))

Ali baba
16 ianuarie 2012
Bravo

Imi pare rau ca voi ginditi asa dar eu cred ca au dreptate,bravo lor ca au reusit sa infringa frica si au iesit sa protesteze este dreptul lor ,la aceasta viata de nmizerie produsa de alde BASESCU.

cetatea
16 ianuarie 2012
a dormit mazare

trebuia sa fie si la constanta dar mazare a stat pana tarziu in club si nu a mai avut chef de mitinf. plus ca era cu vreo 3 pustoaice de 15 ani nerabdatoare de o noapte nebuna cu primarul

Tudor
16 ianuarie 2012
JOS BASESCU

La doua minute se striga Jos Basescu, si voi nu v-ati prins care era mesajul? Vi se pare ceva neclar?

cetatean
16 ianuarie 2012
tampiti huligani

ba momailor manipulate, de ce protestati acum lachetiolor? de ce nu ati iesit in strada cand v+au taiat salariilor si v-au belit ca pe puii de vulpe? de ce acum? pentru ca ponta si crinisor simt ca se duc dracului procentele usl si cauta sa scoata castanele din cuptor cu mana poporului. de aia 90% dintre protestatarii din bucuresti erau huliganii de pe stadioane, pentru care, orice guvern ar fi, ei nu au nevoie de cat de etnobotanice si alcool. cat desre constanta, vax albina- aici nu exista oricum constiinta publica, de aia este tolerat hotul de mazare

Presedintele Norvegiei
16 ianuarie 2012
I se apropie lu' BasHitler si coardei Helena&Co

Mama, mama, mama, cata frustrare pedelisto-fascista pe aici! Vi se strange latul usor usor, lichelelor portocalii, javre ordinare, perfizilor, imputiti notorii, canalii zdrentuite, jeguri umane de la periferia suburbiilor. Vine vremea voastra negresit si sigur. Ce, nu va vine sa credeti ca au inceput sa iasa oamenii in strada? Ati inceput sa va speriati si nu stiti cum sa va aparati? Ce-mi place, place, place, place!! Bai animale borate, prostia si domnia se platesc.

26 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5499 secunde