Andrian Mihei:

"Modelul interculturalității dobrogene, un model pentru zonele cu conflicte înghețate"

555
Reprezentanți ai autorităților locale, ai organizațiilor neguvernamentale, precum și o serie de profesori universitari au participat vineri la un seminar dedicat sărbătoririi Zilei Internaționale a Mării Negre, desfășurat. Deputatul PNL Andrian Mihei a vorbit la începutul sesiunii despre importanța zonei dobrogene, despre conviețuirea legendară în Dobrogea. În plus, el a pus în evidență "interculturalitatea dobrogeană ca model ce poate fi importat și în acele zone unde există conflicte înghețate".
Ziua de 31 Octombrie a fost desemnată ca Zi Internațională a Mării Negre în anul 1996 când toate cele șase țări riverane (România, Bulgaria, Georgia, Rusia, Turcia și Ucraina) au semnat Planul Strategic de Acțiune pentru Reabilitarea și Protejarea Mării Neagre.
Prezent la eveniment, prefectul Dănuț Culețu a subliniat însemnătatea Constanței în "noua rețea geostrategică ce începe să se contureze". "Eu cred în viitorul energetic al Constanței. Constanța ar putea deveni un nod energetic foarte important", a explicat Culețu.
Printre invitați s-au numărat și directorul ONG-ului "Oceanic Club", Răzvan Popescu-Mirceni, prof. univ. dr. Tashin Gemil și Mihai Daraban, director al Camerei de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9111 secunde