Modernizarea promenadei din Eforie Nord, aproape de final

1780
Modernizarea promenadei din Eforie Nord, aproape de final - modernizareapromenadeieforie2-1434732594.jpg

Articole de la același autor

După îndelungi așteptări lucrările de modernizare a falezei din cadrul proiectului "Promenada Turistică Eforie Nord", se apropie de final urmând ca, în curând, turiștii să vadă o "nouă față" a stațiunii Eforie Nord.

"Proiectul de modernizare a falezei a fost întocmit încă din 2010, dar din cauza birocrației excesive de la București, a început abia în 2014, iar acum lucrările se apropie de final", a spus primarul orașului Eforie, Ovidiu Brăiloiu.

Proiectul a cuprins extinderea aleii de promenadă de la trei la cinci metri, pe porțiunea cuprinsă între hotelul Acapulco și zona Vraja Mării. În total, au fost refăcuți 1.800 de metri liniari de faleză.

Potrivit acestui proiect, lucrările au ca scop extinderea aleii de promenadă, realizarea unor puncte de observație și supralărgirea pro-menadei cu 1,70 m, realizarea pavimentului din dale sau pavele, montarea de bănci și mobilier urban. De asemenea, se va realiza un sistem de supraveghere video și înlocuirea sistemului de iluminat ornamental. Proiectul are o valoare totală de aproximativ 2,3 milioane euro, adică 100 de miliarde lei vechi, iar contribuția Primăriei Eforie este de numai două miliarde lei vechi, restul finanțării fiind asigurată din fonduri europene nerambursabile. Potrivit primarului Ovidiu Brăiloiu, ultima modernizare a promenadei din Eforie Nord a fost făcută în urmă cu 40 de ani. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5373 secunde