Galerie foto. Promenada din Eforie Nord a rămas în urmă. Când va fi gata și cum va arăta

901
4

Articole de la același autor

Sezonul estival a început de două săptămâni, s-a dat startul și la "Litoralul pentru toți", dar turiștii încă nu se prea văd prin Eforie. Autoritățile locale profită de răgazul până când se va aglomera stațiunea și dau bice să termine reabilitarea promenadei și a falezei din Eforie Nord.


Lucrările se desfășoară în cadrul unui proiect cu finanțare europeană, investiția totală depășind zece milioane de lei. Contribuția Primăriei Eforie este de 159.000 de lei.


"Este o lucrare de foarte mare amploare, se consolidează o faleză și se reabilitează și reamenajează promenada pe o lungime de peste 800 de metri, de la Hotel Belona până la Hotel Acapulco. La final turiștii vor găsi un peisaj diferit de cel pe care îl știau, cu o panoramă deosebită", a declarat Cecilia Crețu, reprezentantul Primăriei Eforie.


Din păcate, nici vremea nu a ținut cu constructorii, nici faptul că au prins un sezon estival nu le-a fost de prea mare ajutor muncitorilor, așa că proiectul se va finaliza abia la sfârșitul anului 2015 și nu la începutul lunii iunie, așa cum era prevăzut inițial. "Am solicitat prin act adițional prelungirea termenului de efectuare a lucrărilor. Conform noului grafic, acestea se vor finaliza în decembrie 2015. Este o măsură de precauție să prelungim cu încă șase luni proiectul, având în vedere anvergura investiției. În prezent, se lucrează la intensitate maximă, dar trebuie să ținem cont de faptul că am prins deja sezonul estival de anul trecut, când au fost sistate lucrările, ca urmare a reclamațiilor agenților economici din zonă, afectați de șantier. De asemenea, urmează o altă perioadă de sezon estival și deocamdată nu știm cum se va proceda", a mai adăugat Cecilia Crețu.


Faleza prăbușită, pusă în siguranță
Potrivit arhitectului șef din cadrul Primăriei Eforie, Dan Petreleu, deocamdată încă se realizează lucrări la structură, însă sunt porțiuni unde a fost montat pavimentul și care vor putea fi date în folosință. "Încă nu avem o estimare exactă a duratei lucrărilor, dar speranța noastră este să terminăm înainte de termenul din decembrie. Există o posibilitate ca promenada să nu poată fi terminată în întregime, însă turiștii se vor putea plimba pe mai mult de jumătate din zona pietonală", a precizat Dan Petreleu.


O mare problemă le-a ridicat-o constructorilor și prăbușirea unei porțiuni a falezei, la începutul primăverii, după o perioadă lungă de ploi. Deocamdată zona este împrejmuită, dar nu se lucrează. Primăria Eforie speră ca va obține bani de la Ministerul Mediului pentru a restabiliza malul și a reface faleza. "Au fost puse în siguranță acele porțiuni și partea de sus a promenadei este închisă accesului. Ultimele documente tehnice subliniază aportul benefic al lucrărilor la promenadă pentru stabilitatea și siguranța zonei", a mai adăugat arhitectul.


Așadar, deocamdată turiștii se vor plimba printre utilaje și muncitori, până când patronii vor cere primăriei sistarea lucrărilor, care vor fi reluate apoi în septembrie. "În ciuda disconfortului, la final, vom avea o promenadă frumoasă, cu mai multe puncte de belvedere,lărgită cu peste 1,70 de metri. Tot pavimentul este refăcut cu dale sau pavele din beton sau similipiatră. Vor fi montate bănci și mobilier urban, va fi înlocuit tot sistemul de iluminat public și au fost deja instalați stâlpi noi și va fi realizat un sistem de supraveghere video", a completat Cecilia Crețu.


Comentează știrea

borat
14 mai 2015
Hmm

Cu un alt primar cred ca se pot rezolva multe. Asta stie unde sunt aceste lucrari ?

europeanu
14 mai 2015
hotul de brailoiu

brailoiu e un hot deja dovedit.De ce mai umbla liber ?

Florin
14 mai 2015
O noua șansa

Atât timp cât vei continua să susții în mintea ta imaginea schimbărilor pozitive pe care ți le dorești, acestea vor continua să se petreacă în viața ta. Asta scrie celebrul Bob Proctor în cartea "Te-ai născut bogat". Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email [email protected]

Mircea
14 mai 2015
Cea mai noua oferta de lucru!

Cea mai noua oferta de lucru! Foarte multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0502 secunde