Monica Macovei susține reducerea parlamentarilor

222
Monica Macovei susține reducerea parlamentarilor - monicamacovei-1333611230.jpg
Europarlamentarul PDL Monica Macovei a declarat pentru Agerpres că susține reducerea numărului de parlamentari, însă în privința votului uninominal mai are de reflectat.

"Susțin în mod categoric reducerea numărului de parlamentari și refacerea circumscripțiilor electorale care au fost făcute atunci în mod special pentru oameni de PSD și PNL împreună. Am susținut mereu votul uninominal, dar acum văzând ce a ieșit în urma acestui vot nu mai sunt la fel de sigură. Susțin în principiu votul uninominal, dar aș vrea un electorat mai viu în căutarea biografiei alesului și candidaților. Un electorat mai activ", a spus Macovei.

În opinia democrat-liberalei, la alegerile locale ar fi mai oportun votul uninominal în două tururi deoarece ar conferi o legitimitate mai mare primarului ales într-o comunitate. "Cred că la primari ar fi fost bun votul uninominal din două tururi pentru că dintr-un singur tur există riscul să se intre cu un număr foarte mic de alegători și să nu fie reprezentativ pentru comunitate. Dacă ar fi două tururi s-ar crea posibilitatea unor alianțe în turul unu și doi. Alianța ce înseamnă? Că de fapt reprezinți mai mulți oameni. Practic, dai socoteală mai multora", a detaliat Monica Macovei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.419 secunde