Municipiul Constanța, executat de firma Polaris

308
Municipiul Constanța, executat de firma Polaris - polaris-1506702838.jpg
Municipiul Constanța va fi dator-vândut firmei Polaris, după ce, vineri, unii dintre consilierii locali s-au abținut de la vot sau au votat împotrivakm unui proiect ce viza unele litigiim dintre Municipiul Constanțam și firma de salubrizare Polaris. 


Concret, vineri, pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Municipal s-a aflat și proiectul de hotărâre ce viza aprobarea ajustării tarifelor pentru activitatea specifică serviciului de salubrizare în vederea punerii în executare a sentinței civile nr. 2605/2012 pronunțată de Tribunalul Iași în dosarul 1560/118/2012. Hotărârea vizată prevedea ca tarifele să fie ajustate pentru perioada 1 octombrie 2011- 30 aprilie 2016, rezultând o valoare totală în valoare de 63 milioane lei, la care se adaugă TVA, ceea ce reprezenta aproximativ 14 milioane de euro. În plus, tot prin hotărârea aflată pe ordinea de zi se prevedea aprobarea încheierii unei tranzacții judiciare între municipiul Constanța și societatea Polaris M. Holding SRL, în scopul stingerii dosarului civil 2711/99/2016, aflat în apel pe rolul Curții de Apel Iași. 


Mai precis, această tranzacție stabilea, pe scurt, că firma Polaris renunță la încasarea celor 91 de milioane de euro sub formă de penalități, cu condiția achitării celor 14 milioane de euro, suma rezultată din ajustările tarifare neacordate de Primăria Constanța începând cu anul 2011. Cele 14 milioane de euro, suma de bază și cele 91 de milioane de euro penalități, au fost stabilite de expertiză judiciară, prin sentința judecătorească din aprilie 2017. 


În cadrul ședinței, liberalii au susținut că nu există nicio hotărâre definitivă care să oblige Primăria Constanța la plata sumei de 63 de milioane de lei (14 milioane euro), stabilită prin proiectul de hotărâre pentru a fi achitată către firma Polaris.


Primarul Decebal Făgădău a spus că prin aprobarea acestui proiect de hotărâre, consilierii locali au oportunitatea de a stinge două litigii juridice pe care municipalitatea le are cu firma Polaris. 


După discuții aprinse, consilierii PMP au votat împotriva proiectului, iar cei 11 liberali s-au abținut de la vot. Doar cei de la PSD au fost de acord cu proiectul, însă voturile lor au fost prea puține, astfel că proiectul nu a trecut. 


În consecință, după ce hotărârea a picat la vot, reprezentanții Polaris au anunțat că vor trece la executarea Primăriei Constanța și vor cere plata integrală a datoriei. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1953 secunde