Mustafa Kemal Ataturk, omagiat de UDTR în cadrul unui eveniment cultural

716
Mustafa Kemal Ataturk, omagiat de UDTR în cadrul unui eveniment cultural - ataturk2-1478770572.jpg

Articole de la același autor

Uniunea Democrată Turcă din România organizează vineri, 11 noiembrie, ora 17.00 un eveniment cultural dedicat marelui lider militar și politic, Mustafa Kemal Ataturk, primul președinte al Republicii Turcia. Evenimentul va fi găzduit de Aula Magna a Universității "Ovidius" din Constanța, Bd-ul Mamaia nr. 124. Manifestarea are loc cu prilejul împlinirii a 78 de ani de la trecerea în neființă a lui Mustafa Kemal Atatürk, întemeietorul Turciei moderne.


În debutul evenimentului, tânărul doctorand Metin Omer va susține o prelegere cu tema: "M.K.Ataturk și turcii din România". Despre viața și reformele întreprinse de Mustafa Kemal Atatürk vor vorbi tinerii Asan Aylin, elevă la Colegiul Național "Mihai Eminescu" și Elvir Bolat. În încheiere, va avea loc un program artistic coordonat de violonista Alev Gafar, susținut la pian de Ferda Memet, elevă la Colegiul Național "Mircea Cel Bătrân" și de soliștii Alessya Duran-Școala Gimnazială "Ghe. Țițeica" și George Poschina-Liceul de Arte "George Georgescu" din Tulcea.


La eveniment sunt așteptați să participe și președintele UDTR, Osman Fedbi, secretarul general, prof. Ervin Ibraim, deputatul Iusein Ibram, muftiul Cultului Musulman din România, Murat Iusuf, subprefectul Levent Accoium și reprezentanți ai Consulatului General al Republicii Turcia la Constanța. Manifestarea este organizată de comisia de cultură a UDTR, coordonată de președintele Serin Turkoglu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 26 Octombrie 2016
Stire din Cultură-Educație : Un alt fel de festival de artă
Pagina a fost generata in 0.6879 secunde