Nicolae Ciucă, după eșecul Schengen: Regretăm și nu înțelegem poziția inflexibilă a Austriei

10318
Nicolae Ciucă, după eșecul Schengen: Regretăm și nu înțelegem poziția inflexibilă a Austriei - ciuca-1670514713.jpg

Articole de la același autor

Premierul Nicolae Ciucă a făcut primele declarații după eșecul la votul pentru intrarea României în Schengen.


Premierul Nicolae Ciucă a făcut  primele declarații după votul negativ primit de România pentru aderarea în Schengen.

„În calitate de prim-ministru și cetățean român doresc să-mi exprim profunda dezamăgire față de lipsa consensului la nivelul Consiliului JAI de astăzi în ceea ce privește aderarea României la Schengen.

Vreau să adresez mulțumiri tuturor partenerilor noștri din Comisia Europeană, Parlamentul European, dar și din agențiile europene și celor care ne-au susținut vocal și au insistat să găsim impreuna soluții. Toate statele au fost de acord să deschidă porțile Spațiului Schengen. Toate, cu o singură și nejustificata excepție - Austria.

Unanimitatea nu a fost posibilă astăzi, în contextul în care un singur stat membru, Austria, a refuzat aderarea României. Această decizie rămâne fundamentată pe alegații bazate pe cifre pe care România le-a demonstrat ca fiind incorecte.

Am recunoscut dificultăţile statelor membre care se află sub presiuni migratorii şi am marşat pe găsirea unor soluţii pe plan european. Numai impreuna putem rezolva.

Regretăm și, sincer , nu înțelegem pozitia inflexibila adoptată de Austria.

Etapele parcurse în acest proces relansat de aderare au confirmat că cetăţenii români şi europeni pot avea încredere în cum România asigură protejarea frontierelor. Citește mai departe
Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4066 secunde