Nicolae Ciucă: „PIB-ul în 2022 a înregistrat o creştere cu 49 miliarde euro”

424
2
Nicolae Ciucă: „PIB-ul în 2022 a înregistrat o creştere cu 49 miliarde euro” - ciucapib-1674741438.jpg

Articole de la același autor

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat, joi, că, potrivit datelor de la Comisia Naţională de Prognoză, Produsul Intern Brut în 2022 a crescut cu 49 miliarde la euro faţă de 2021, menţionând că pentru acest an economia are o prognoză favorabilă, cu o sporire de 2,8%.

„Am primit de la Comisia Naţională de Prognoză datele referitoare la Produsul Intern Brut, valoarea nominală a Produsului Intern Brut în anul 2022, iar creşterea acestuia este una semnificativă. Şi aici doresc să subliniez că, în comparaţie cu anul 2021, avem o creştere în valoare nominală a Produsului Intern Brut de aproximativ 50 de miliarde de euro, mai exact 49 de miliarde de euro. Este o creştere semnificativă.

Uitându-mă pe cifre, creşterea din anul 2022 este egală cu valoarea Produsului Intern Brut în anul 2002. Deci, în condiţiile pe care le ştim cu toţii, în situaţiile de criză de care a trebuit să ne ocupăm împreună, s-a reuşit o performanţă guvernamentală prin care, de la o estimă de aproximativ 1.396 miliarde, dacă nu mă înşel domnule ministru, să realizăm 1.427 de miliarde. Practic, şi estima a fost depăşită cu aproximativ 8,5 miliarde de euro”, a afirmat Ciucă, la începutul şedinţei de Guvern.

El a susţinut că a existat o activitate susţinută la nivelul fiecărui minister, la nivelul economiei româneşti, menţionând în acest sens rolul prioritar al investiţiilor.

„Şi, iată, avem această creştere de 49 de miliarde de euro care ne asigură că avem posibilitatea să privim cu încredere către mediul antreprenorial din România, să îi acordăm tot ceea ce este necesar astfel încât să poată să se profileze cât mai bine în atât în ţară, cât şi pe piaţa europeană, pe piaţa externă”, a adăugat prim-ministrul.

Nicolae Ciucă a mai apreciat rolul pe care investiţiile străine le-au avut în economia românească anul trecut şi eficienţa absorbţiei fondurilor europene.

Comentează știrea

Ei
26 ianuarie 2023
prostimea neamului

Cine l-a produs???!!! Fratii Tate???

Therese Poulain
29 ianuarie 2023
Oferta de împrumut

Societate financiară specializată în toate domeniile de împrumut. Suntem aici pentru a-i sprijini pe cei mai săraci și în lupta împotriva sărăciei și oferim împrumuturi pe termen scurt, mediu și lung. Aveți probleme financiare, sunteți în faliment sau aveți nevoie de finanțare pentru a vă pune pe picioare proiectele, un credit imobiliar. Oferim împrumuturi persoanelor fizice și juridice la o rată de 2% pe an, cu cea mai mare viteză și fiabilitate. Vă rugăm să ne contactați pentru satisfacție:: Email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1212 secunde