Nicolae Matei îl verifică pe fostul primar al Năvodariului pentru un posibil prejudiciu de 1.700.000 de lei

524
Consiliul Local Năvodari s-a întrunit, ieri, în prima ședință ordinară a acestui an, de la întrunire lipsind Tudorel Calapod (PD-L) și Jean - Paul Tucan (PNL).
Potrivit consilierului democrat-liberal Stere Sponte, pe ordinea de zi au fost înscrise nouă proiecte de hotărâre, toate fiind aprobate în cele din urmă.
"Au fost însă două proiecte care nu își avea rostul. Cele două vizau mandatarea primarului Nicolae Matei pentru a face demersurile necesare verificării unor lucrări derulate în timpul fostei administrații și care ar fi adus prejudicii orașului de aproximativ 1.700.000 de lei", a explicat el.
"Atâta timp cât la preluarea mandatului s-a făcut descărcarea de gestiune fără niciun fel de probleme, nu înțeleg de ce trebuie să delegăm primarul pentru a face verificări. Primarul nu este anchetator. El putea depune plângere împotriva lui Calapod", a adăugat Sponte, motivând votul negativ al democrat-liberalilor.
Potrivit unui comunicat de presă, "fostul primar este acuzat că a plătit fraudulos din bugetul orașului peste 1,7 milioane de lei pentru o lucrare de cadastru atribuită prin încredințare directă, lucrare supraevaluată și care nu a folosit cu nimic orașului". Pe de altă parte, Stere Sponte susține importanța și necesitatea derulării unor astfel de lucrări. El a arătat că Primăria Năvodari a încheiat acum trei ani un contract cu Centrul Național de Cadastru pentru realizarea cadastrului edilitar. "Este o lucrare foarte importantă la care au lucrat specialiști adevărați și ea nu putea fi făcută decât de către acest centru. Inclusiv la Constanța cred că se derulează în acest moment o astfel de lucrare. Primăria a plătit o parte din lucrare, dar mai rămă-sese de achitat 1.300.000 de lei. În iulie 2009, Centrul a predat lucra-rea, dar primarul nu a semnat recepția", a mai atras atenția Sponte.
"În condițiile în care Primăria nu va achita și restul de bani, Centrul Național de Cadastru poate chema Primăria în instanță și se poate ajunge chiar la blocarea conturilor administrației locale", a încheiat consilierul PD-L.
În același comunicat de presă, actualul edil mai reclamă faptul că Tudorel Calapod ar fi plătit aproximativ 57.000 de lei "pentru decopertarea asfaltului de pe strada Nucilor, stradă care de fapt era de pământ și nu fusese asfaltată niciodată, iar lucrările au fost plătite fără efectuarea de recepții din partea compartimentelor de specialitate ale Primăriei Năvodari".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7667 secunde