Nicolae Matei, noul președinte al Asociației Orașelor din România

998
6
Nicolae Matei, noul președinte al Asociației Orașelor din România - nicolaematei34-1346345878.jpg

Primarul orașului Năvodari, Nicolae Matei, a fost ales, ieri, cu majoritate de voturi, președinte al Asociației Orașelor din România (AOR). Acesta a primit voturile a 63 dintre cei 114 membri prezenți. Contracandidații săi au fost primarul orașului Beclean (județul Bistrița-Năsăud), Nicolae Moldovan, și primarul localității Mizil (județul Prahova), Emil Proscan.

Numirea lui Nicolae Matei în funcția de președinte a avut loc în cadrul Adunării Generale de Alegeri a Asociației Orașelor din România (AOR), desfășurată în perioada 29-31 august, la Hotelul "Dunărea" din Eforie Nord.

Astfel, cum programul celei de-a doua zile implica alegerea președintelui, prim-vicepreședintelui, a vicepreședinților, secretarului și membrilor Consiliului Director al AOR pentru un nou mandat, membrii asociației s-au pus pe votat. În primă fază, au fost supuse votului funcțiile de vicepreședinți, precum și cele aferente Colegiului Director. Ulterior, fiecare dintre aspiranții la scaunul de președinte și-a prezentat echipa cu care spera să ocupe și posturile de prim-vicepreședinte și cel de secretar. Alături de Matei, au fost primarul orașului Balș, Mădălin Teodorescu, și edilul localității Bușteni, Emanoil Savin.

"Membrii AOR vor avea reducere de 50% în Tabăra Năvodari"
Candidații la funcția de președinte au susținut, fiecare, și un discurs prin care au încercat să-și convingă colegii să le acorde încrederea și votul.


"Îmi doresc să împărtășesc experiența politică și administrativă cu toți primarii. Promit că o să am răbdare să-i ascult atunci când vor avea anumite probleme și dacă este nevoie de vreun sfat voi face acest lucru. Am disponibilitatea de a asculta orice sfat pe care aceștia vor dori să mi-l ofere. De asemenea, intenționez să deschidem un sediu în București, care să ajute primarii atunci când aceștia ajung în Capitală pentru a merge cu diverse probleme la ministere. Sunt multe probleme pe care îmi doresc să le soluționez. Primarul are nevoie de mai multă imunitate, responsabilitatea pentru anumite documente trebuie împărțită și cu secretarul și cu alte persoane abilitate. Voi face tot posibilul să nu mai fim hăituiți de ANI și de Curtea de Conturi. Voi lupta pentru drepturile noastre salariale, pentru că sunt aici primari care au primit mai multe voturi decât anumiți parlamentari, dar nu au parte de respectul cuvenit. Totodată, în caz că voi ajunge președintele AOR, edilii care sunt membri ai asociației vor avea posibilitatea de a veni la mare, în tabăra de la Năvodari, atât ei cu familiile, cât și cu grupuri de copii, având o reducere de 50%. Nu este o promisiune în vânt", a spus Nicolae Matei în discursul său.

"O să renunț la primărie doar dacă ajung ministru"
După anunțarea rezultatului, vizibil încântat de succesul său, Matei și-a felicitat colegii, dar și contracandidații, cărora le-a precizat că dorește să îi aibă aproape pentru a avea o echipă competentă și unită. Acesta a ciocnit un pahar de șampanie cu toți cei prezenți, invitându-i să sărbătorească alături de echipa sa într-un alt cadru.

"Nu o să vă dezamăgesc. Vreau să îi anunț pe contracandidații mei că am nevoie de ei, de fapt, am nevoie de toți membrii AOR, pentru că doar împreună vom reuși să facem lucruri mărețe. Vreau să comunicăm, să ne sfătuim unii pe ceilalți, să ne dăm mai departe proiectele viabile și să ne apărăm, împreună, interesele în fața instituțiilor statului care vor să ne facă rău. Este greu să ajungi președinte, dar mai greu este să conduci și nu voi reuși fără ajutorul dumneavoastră", a declarat Matei.


Întrebat dacă va putea să gestioneze și Primăria Năvodari, și AOR-ul, Matei a replicat: "Voi munci mai mult, mă voi implica mai mult și îi voi implica pe ceilalți primai în activitatea AOR. Sunt primari care se află la al treilea sau al patrulea mandat, deci îmi pot fi profesori. Mă bazez pe ajutorul lor. Voi fi acel primar care va sparge canoanele potrivit cărora dacă ajungi președinte AOR, vei pierde alegerile viitoare. Voi câștiga și în 2016 la Năvodari, însă există riscul să ajung ministru și atunci nu mai garantez că voi candida".


Dintre ceilalți primari constănțeni prezenți la Adunarea AOR, amintim participarea edilului orașului Techirghiol, Adrian Stan, cea primarului orașului Eforie, Ovidiu Brăiloiu, primarul orașului Negru Vodă, Ion Nicolin, și a primarului localității Ovidiu, George Scupra.

Comentează știrea

cornel
31 august 2012
matei

bvvvvvvvvvv sa dea domnul sa ajungi ministru curaj si fruntea sus

MASINA CU SOLDATI
31 august 2012
SMURD MOARTEA ROSIE -clona

Eu sunt MOARTEA ROSIE SMURD si eu fac ce vreau in tara asta ! Eu sunt MOARTEA ROSIE SMURD si mi-am propus sa ucid acest popor ! Deja v-am demonstrat ca eu MOARTEA ROSIE SMURD sunt mai tare ca presedintele si guvernul acestei tari ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD am cumparat tractoare SMURD , motorete SMURD , barci SMURD si urmeaza sa cumpar submarine SMURD ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD am facut presiuni enorme la colegiul medicilor pt a obtine asigurari malpraxis pt soldatii care lucreaza pe masinile EPA SMURD dar fara nici un rezultat !Pt mine MOARTEA ROSIE SMURD nu exista reguli si legi in tara asta ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD am deturnat banii si masinile care trebuiau sa ajunga la ambulanta ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD am sabotat ambulanta privand-o de masini si aparatura medicala ! Va spun si mai repet pt mine MOARTEA ROSIE SMURD nu exista reguli si legi in tara asta ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD va pot spune ca am facut dispecerate in toata tara doar ca sa imi justific activitatea ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD cand merg la un caz merg insotit doar de mass media altfel nu mai merg ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD am cheltuit cei doi la suta doar dupa bunul meu plac si nu ma poate verifica nimeni pt ca eu sunt MOARTEA ROSIE SMURD ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD oblig cadrele medicale din spitale sa faca voluntariat pe masina SMURD iar cine refuza I se deface contractual colectiv de munca ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD am facut doar afaceri paguboase pt statul roman ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD coordonez majoritatea dispeceratelor din tara si trimit la locul solicitarii doar masina EPA cu soldati chiar daca exista masina cu medic si asistent la ambulanta ! Doar pt mine MOARTEA ROSIE SMURD nu exista reguli si legi in tara asta ! Eu MOARTE ROSIE SMURD m-am pus singur imparat pe ISU ! Eu sunt MOARTEA ROSIE SMURD!!!

rodica raichici
31 august 2012
MAMAIA SAT

DACA CEI CE L-AU ALES IN ACEASTA FUNCTIE AR TRECE PRIN MAMAIA SAT..................L-AR DESTITUI IMEDIAT ! ESTE O RUSINE CE SE INTAMPLA IN ACEASTA LOCALITATE UNDE ESTE CU " ONOR " ACEST PRIMAR !

4. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

5. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

christian louboutin ron ron
28 februarie 2014
christian louboutin ron ron

authentic christian louboutin discount Stiri Politică : Nicolae Matei, noul președinte al Asociației Orașelor din România | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online christian louboutin ron ron http://yuananxin.com/webalizer/images/christian-louboutin-size-chart.asp

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3194 secunde