Nicușor Constantinescu preferă să dea raportul pe blog, și nu pe site-ul oficial al Consiliului Județean

2474
Nicușor Constantinescu preferă să dea raportul pe blog, și nu pe site-ul oficial al Consiliului Județean - 26d3af810451fadd294aff0f8e5cdee7.jpg
Potrivit Legii administrației publice locale 215/2001 actualizate, printre atribuțiile președintelui Consiliului Județean se numără și prezentarea, anual sau la cerere, a unor rapoarte cu privire la activitatea desfășurată în consiliu.
Potrivit art. 104, alin. (3), lit. b) din Legea 215/2001, "președintele consiliului județean prezintă consiliului județean, anual sau la cerere, rapoarte cu privire la modul de îndeplinire a atribuțiilor sale și a hotărârilor consiliului județean".
Până acum însă consilierii județeni constănțeni susțin că nu a fost prezentat în vreo ședință a Consiliului Județean Constanța niciun astfel de raport.
"Nu îmi aduc aminte ca președintele să fi prezentat un raport nici anul trecut și nici în mandatul anterior", a declarat consilierul democrat-liberal Ionel Manafu, aflat acum la cel de-al doilea mandat în CJC. Nici liderul grupului PD-L din CJC, Adrian Gheorghiță, nu a văzut vreun raport al șefului CJC, Nicușor Constantinescu, dar și-ar dori să aibă acces la un document de acest tip. În acest context, Gheorghiță a declarat că va discuta și cu ceilalți colegi să ceară președintelui consiliu-lui prezentarea rapoartelor anuale.
Aceeași atitudine a avut-o și consilierul liberal Gabriel Monea, aflat și el la al doilea mandat în CJC. "Nu țin minte să fi fost prezentat raportul nici acum și nici în mandatul trecut", a declarat el. Totodată, Monea a menționat că liberalii vor lua legătura și cu democrat-liberalii în vederea realizării unei solicitări către conducerea consiliului pentru prezentarea raportului de activitate.
Nici purtătorul de cuvânt al Consiliului Județean Constanța, Cristian Moldovanu, nu a putut spune dacă există un astfel de raport și nici dacă va fi prezentat aleșilor în următoarea ședință.
Pe site-ul CJC, cei interesați pot accesa rubrica intitulată "Rapoarte anuale", însă nu vor găsi niciun raport redactat de către Nicușor Constantinescu. În schimb, pe blogul lui Constantinescu, se regăsește un raport de activitate pentru cei patru ani din primul mandat.

Lipsa transparenței
Principala nemulțumire a consilierilor față de activitatea președintelui CJC este lipsa transparenței. "Jumătate dintre proiecte le primim în sală, înainte de ședință; apoi suntem anunțați că a fost convocată o ședință doar cu câteva zile înainte, iar atunci când cerem niște explicații pentru anumite proiecte în timpul ședințelor, ați văzut ce se întâmplă…", a atras atenția Ionel Manafu. "Lipsa transparenței, lipsa dialogului, cheltuirea banilor publici și alocarea lor strict către primăriile PSD și firmele clientelare ale PSD", au fost obiecțiile pe care i le-a adus și democrat-liberalul Adrian Gheorghiță.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2792 secunde