Noii aleși locali depun jurământul pe 1 noiembrie

375
Noii aleși locali depun jurământul pe 1 noiembrie - depunere-juramant-1718035698.jpg

Articole de la același autor

Începând cu 1 noiembrie, aleșii locali desemnați prin vot pe 9 iunie își vor putea lua în primire mandatele de primar/consilier local/președinte consiliu județean/consilier județean. Din cauza pandemiei din 2020, mandatele primarilor de la acea vreme au fost prelungite, iar aleșii locali au preluat funcția mai târziu decât în mod obișnuit, până la acea dată.


În Codul Administrativ este prevăzut că termenele vor începe să curgă din data de 27 septembrie 2024 și se referă la constituirea noilor consilii locale, validarea mandatelor, ședința de constituire, jurământul pe care-l depun aleşii locali. Niciun primar, niciun preşedinte de consiliu judeţean, niciun consilier local şi judeţean nu-şi poate desfăşura activitatea fără a depune în prealabil jurământul. Mandatele vechi încetează în data de 1 noiembrie 2024 pentru funcţiile de primar, consilier local și judeţean.


Calendarul alegerilor care se vor mai organiza în România, în 2024, se va desfășura după cum urmează: între 15-29 septembrie 2024 vor avea loc alegerile prezidențiale, iar pe 8 decembrie 2024, cele parlamentare.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3845 secunde