Video Au jurat credință regulamentelor militare din postura de student al Academiei Navale

4117
Au jurat credință regulamentelor militare din postura de student al Academiei Navale - x-juramant-militar-1-1697808532.jpg
„Jur să-mi apăr țara chiar cu prețul vieții! Jur să respect Constituția, legile țării și regulamentele militare!”. Acestea au fost cuvintele care au răsunat vineri, 20 octombrie, din sufletele a 79 de studenți militari (26 de fete și 53 de băieți) înmatriculați în anul I la Academia Navală „Mircea cel Bătrân” pentru Ministerul Apărării Naționale și Ministerul Afacerilor Interne au depus vineri, 20 octombrie, jurământul militar.

Cei 79 de studenți sunt înmatriculați la programele de studii de licență Navigație, Hidrografie și Echipamente Navale, Electromecanică Navală, Electromecanică, Inginerie și Management Naval și Portuar.

De la începutul lunii septembrie până în prezent, studenții au parcurs un modul de pregătire militară generală și numeroase activități menite să îi familiarizeze cu specificul profesiei pentru care au optat odată cu admiterea la Academia Navală „Mircea cel Bătrân”.

Ceremonia de depunere a jurământului a avut loc în prezența reprezentanților Statului Major al Forțelor Navale și ai instituțiilor beneficiare de cadre militare din Ministerul Apărării Naționale și Ministerul Afacerilor Interne, a membrilor familiilor și a prietenilor.

De precizat că studenții din anul I de la Academia Navală „Mircea cel Bătrân” s-au familiarizat deja cu arma aleasă, la sfârșitul săptămânii trecute, efectuând o vizită în Portul Militar Constanța, unde au urcat la bordul câtorva nave militare care, peste doar patru ani, ar putea deveni primul lor loc de muncă. Însoțiți de instructorii din cadrul Academiei Navale, tinerii cadeți au vizitat Fregata „Mărășești”, Fregata „Regele Ferdinand”, Puitorul de mine și plase „Viceamiral Constantin Bălescu” și Nava-școală „Mircea”, unde au profitat de experiența personalului de la bord pentru a se informa cu privire la misiunile, aparatura și specificul fiecăreia dintre cele patru nave. Lecția-vizită s-a înscris în programul de pregătire a studenților și de familiarizare a lor cu misiunea Forțelor Navale Române.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3636 secunde