Nopți de coșmar la Crucea, provocate de camionagii

1002
Nopți de coșmar la Crucea, provocate de camionagii - 0ea57316042133032f555d50db2b7dfe.jpg
Pericolul de prăbușire a caselor din Crucea continuă să existe, radarele amplasate în zonă ajutând la stabilizarea traficului doar pe timpul zilei.
În urmă cu o săptămână, prefectul Claudiu Palaz a convocat în ședință toate părțile implicate în problema caselor din comuna Crucea afectate de traficul intens deviat pe această rută, din cauza construcției autostrăzii Cernavodă-Constanța.
La momentul respectiv, s-a decis sporirea numărului de radare și organe de poliție pe acea porțiune, pentru a convinge șoferii, în special pe cei care conduc mașini de tonaj mare, să circule cu viteza impusă de lege.
Potrivit declarațiilor primarului comunei Crucea, Gheorghe Frigioi, aceste inițiative "deși sunt foarte bune, nu au fost suficiente".
Șoferii de autocamioane continuă să circule cu viteză sporită și cu o încărcătură peste limita legală, în special noaptea, când radarele poliției nu mai sunt amplasate pe drumul pus în discuție.
Primarul afirmă că, pe timpul zilei, au fost văzute radarele pe care prefectul a promis să le amplaseze, dar pe timpul nopții acestea se reduc și atunci apar problemele.
"Încă sunt probleme, chiar ne uitam acum câteva nopți. În special după ora 24, autocamioanele circulă mai mult și cu viteză mai mare. Ziua probabil se feresc de cântar. Nu pot să afirm cu exactitate că au o încărcătură peste cea normală, însă viteza este vizibilă. Vibrațiile pe care aceste mașini le produc sunt atât de puternice încât se simt până după case", a spus Frigioi.
Totuși, primarul spune că nu va face o nouă sesizare în acest sens, deoarece, la sfârșitul lunii februarie, prefectul a anunțat convocarea unei noi ședințe în care se va discuta cât de eficiente au fost măsurile luate până acum.
Gheorghe Frigioi speră că în această nouă întrunire se vor luate decizii pentru reglementarea traficului și pe timp de noapte, deoarece "aceasta este adevărata problemă a caselor de la Crucea".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3757 secunde