Noua Republică, un partid pro-business

251
Noua Republică, un partid pro-business - mihailneamtunouanr-1346700210.jpg
Liderul formațiunii Noua Republică, Mihail Neamțu, a emis, ieri, un comunicat prin care explică, de ce este oportună, în România, existența unui partid pro-business. Neamțu menționează faptul că partidul format de el deține calitatea menționată anterior și explică care sunt măsurile pe care acesta le-ar implementa pentru redresarea economică a țării. 


"Întreprinzătorii merită să fie tratați nu doar cu promisiuni vagi. Ce susținem? Restrângerea activității și a atribuțiilor guvernamentale. Mai puține instituții cu mai puține reguli. Reducerea birocrației și a timpilor de răspuns. Iată ordinea măsurilor pentru care parlamentarii Noii Republici se vor lupta: Combaterea risipei. Promovarea funcționarilor publici pe bază de merit, iar nu prin pile și relații politice. Scăderea taxelor. Reducerea taxelor atât ca număr cât și ca valoare prin creșterea bazei de impozitare și eliminarea excepțiilor. Simplificarea legislației fiscale. Reducerea rolului economic al statului. Privatizarea cât mai multor companii de stat. Management privat în toate companiile cu acționariat parțial de stat. Implementarea a cât mai multe proiecte prin parteneriat public-privat.

Legislație stabilă. Mai puține legi, mai bine documentate. Implicarea actorilor economici afectați în elaborarea legilor. Anunțarea lor din timp pentru a mări predictibilitatea mediului de afaceri. Justiție puternică și independentă. Soluționarea mai rapidă a litigiilor. Legi aspre pentru furt. Simplificarea procedurilor și introducerea de alternative mai puțin costisitoare. Înființarea ghișeului unic pentru debirocratizarea sistemului administrativ", afirmă, printre altele, Neamțu. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3475 secunde