Noul COD FISCAL scumpește BEREA

Miercuri, 29 Mai 2013
73
O nouă modificare din Codul Fiscal, promulgat, miercuri, de președintele Traian Băsescu, se referă la creșterea nivelului accizelor pentru bere de la 0,748 euro/hl/grad Plato la 0,8228 euro/hl/grad Plato. Pentru berea realizată de micii producători de bere, acciza va crește de la 0,43 euro/hl/grad Plato la 0,473 euro/hl/grad Plato.


Proiectul de act normativ menționează că aceste cote de accize pentru bere și băuturi fermentate, altele decât bere și vin, trebuie corelate cu conținutul de alcool și procesul de producție. Astfel, pentru berea/baza de bere din amestecul cu băuturi nealcoolice, la care ponderea gradelor Plato provenite din malț, cereale malțificabile și/sau nemalțificabile este mai mică de 30%, se va percepe o acciză suplimentară de 10 euro/hl de produs.


Proiectul de modificare a Codului fiscal vizează și includerea în sfera veniturilor impozabile a veniturilor din silvicultură și piscicultură, impozitul urmând a avea o cotă de 16%, potrivit realitatea.net.Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.2862 secunde