Cătălin Predoiu:

"Nu religia domnului Iohannis este problema, ci mentalitatea înapoiată a domnului Ponta"

118

Articole de la același autor

Prim-vicepreședintele PDL Cătălin Predoiu susține că nu religia lui Klaus Iohannis este problema, ci mentalitatea înapoiată a lui Victor Ponta, criticând referirea la religie făcută de liderul PSD în discursul său de la Craiova.

Întrebat, într-o conferință de presă susținută la Constanța, cât crede că se va miza pe religie în campania electorală pentru alegeri prezidențiale, Cătălin Predoiu a răspuns că nu este adeptul unei astfel de abordări.

"Nu sunt suporterul unei astfel de abordări, eu respect toți cetățenii români indiferent de religie și cred că drumul pe care a început să meargă domnul Ponta arată cât de mic este la minte. Pentru că nu-i vorba aici doar de a câștiga voturi, e vorba și de a guverna mai departe. Ce o să le spui dacă ajungi președinte celor care sunt de altă religie decât a ta? Că nu-i respecți? Noi ne gândim doar până la momentul alegerilor. Există o zi după alegeri și un șir lung de zile de mandat, pare că nimeni nu se gândește la ziua de după și nu este valabil doar pe acest subiect", a afirmat Cătălin Predoiu.

El a adăugat că dezavuează total declarația lui Ponta legată de religie spunând că este la limita discriminării și provoacă o discuție periculoasă în societate. Totodată, el a precizat că problema o reprezintă mentalitatea înapoiată a lui Victor Ponta, și nu religia lui Klaus Iohannis.

"Vreau să închid această problemă cu următoarea frază: nu religia domnului Iohannis este problema, ci mentalitatea înapoiată a domnului Ponta. E un tânăr înapoiat în gândire și stimulează negativ discriminări și resentimente. Avem pace socială în România, avem toleranță religioasă, etnică, avem egalitate între sexe, să le păstrăm. Adică, domnul Ponta nu poate face nimic bun pentru România, asta e clar, măcar să nu producă pagube în continuare, cum a produs economiei până acum, cum a produs justiției până acum, să nu producă pagube și echilibrului social, domnul Ponta, cu aberațiile lui", a explicat Cătălin Predoiu.

Președintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat, zilele trecute, la Craiova, în fața Consiliului Național al partidului, reuniune în care și-a anunțat public decizia de a candida la Președinția României, că nu își dorește să fie acuzat că este român sau ortodox în țara sa.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7444 secunde