"Nu renunț la ideea referendumului în octombrie. Ar putea să dureze trei zile"

89

Articole de la același autor

Vicepremierul și ministrul Dezvoltarii, Liviu Dragnea, a declarat, astăzi, că nu renunță, ca urmare a deciziei CC privind constituționalitatea pragului electoral la referendum, la ideea consultării populare în octombrie, menționând că aceasta ar putea să dureze trei zile.

Dragnea a subliniat, la Antena 3, că revizuirea Constituției și regionalizarea sunt două proiecte majore pentru viitorul României, și de aceea nu este adeptul amânării acestor proceduri.

Întrebat dacă ia în calcul, așa cum a mai spus, organizarea unui referendum care să se întindă pe două zile, Dragnea a răspuns: "Poate să dureze și trei zile".

El a adăugat că în contextul în care pragul electoral rămâne la 50%, există o decizie a CC de anul trecut "care ne spune că referendumul se poate organizat în mai multe zile".

Modificarea Legii referendumului prin care se reduce la 30% pragul la referendum este constituțională în măsura în care nu se aplică referendumurilor organizate în decurs de un an de la data intrării în vigoare a legii, a decis, miercuri, CC.

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat că o decizie privind momentul referendumului pentru revizuirea Constituției, după decizia de miercuri a CC, va fi luată în USL, el menționând că sunt luate în calcul toate variantele, inclusiv amânarea pentru anul viitor, chiar și odată cu alegerile prezidențiale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5068 secunde