Ion Iliescu:

"Nu văd cum pot vota toți membrii PSD"

90

Articole de la același autor

Președintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, ieri, că nu vede cum se poate aplica tehnic sistemul prin care toți membrii partidului votează noul președinte al PSD, afirmând că și Nicolae Ceaușescu a încercat la un moment dat un recensământ național pentru a fi votat de toți românii.

"Eu nu văd cum pot să voteze toți membrii. Practica în toate partidele din lume și în istoria noastră, de aceea se convoacă congrese, pentru că membrii deleagă niște oameni cu un mandat și acolo, în congres, deliberează și se pronunță. Ceaușescu începuse cândva să facă un fel de recensământ național, ca toți să voteze de la oraș și sat pentru tovarășul Ceaușescu. Deci eu nu știu cum anume practic, tehnic, se poate", a spus Ion Iliescu.

Alegerea președintelui PSD va avea loc la data de 11 octombrie, printr-un scrutin universal, fiind prima dată în istoria PSD când liderul formațiunii este ales prin vot direct, de către toții membrii săi. După alegerea președintelui, restul funcțiilor din Biroul Permanent Național vor fi alese la congresul care va avea loc la data de 18 octombrie. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.2267 secunde