Oaspeți de seamă, vizită la prefectul Adrian Viorel Nicolaescu

296
Oaspeți de seamă, vizită la prefectul Adrian Viorel Nicolaescu - prefecturavizita-1464113777.jpg

Articole de la același autor

Prefectul județului Constanța, Adrian Viorel Nicolaescu, a primit, ieri, vizita secretarului general al Organizației Internaționale a Culturii Turce (TURKSOY), Dunsen Kaseinov, însoțit de consulul general al Republicii Turcia la Constanța, Ali Bozcaliskan.

Fost ministru al culturii din Kazahstan și rector timp de 10 ani al Universității de Muzică din Kazahstan, Dunsen Kaseinov a declarat că, prin prisma profesiei sale de violonist, este apropiat de cultura și poporul român, acesta cunoscând muzica lui George Enescu și pe cea a lui Ciprian Porumbescu.

De asemenea, secretarul general al Organizației Internaționale a Culturii Turce a mai precizat că urmează să poarte discuții cu reprezentanții Teatrului Național de Operă și Balet "Oleg Danovski" în perspectiva organizării la Constanța a Festivalului de Operă a Lumii Turce.

Oaspetele s-a declarat încântat de oportunitățile pe care le oferă județul Constanța și și-a exprimat încrederea că va exista o strânsă colaborare în ceea ce privește organizarea activităților culturale comune.

v v v

Organizația internațională TURKSOY, care reunește țările vorbitoare de limbi turcice, a fost fondată în 1993. Scopul principal al organizației este cooperarea dintre popoarele turcice prin acțiuni comune, concursuri, expoziții, conferințe, festivaluri pentru păstrarea, dezvoltarea și transmiterea culturii națiunilor turcice generațiilor viitoare. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3119 secunde