Risc major la granița României. Prefectura Constanța ia măsuri

302
1
Risc major la granița României. Prefectura Constanța ia măsuri - riscmajorcolegiulprefectural-1462468961.jpg

Articole de la același autor

Colegiul Prefectural s-a întrunit, ieri, în cadrul unei ședințe, convocarea fiind făcută de reprezentantul Guver-nului în teritoriu, prefectul Adrian Viorel Nicolaescu. 


În cadrul întâlnirii, s-a hotărât convocarea Comitetului Local pentru Combaterea Bolilor care să stabi-lească un set de măsuri pentru prevenirea apariției "dermatozei nodulare virale a bovinelor", boală confirmată în nouă focare în zona sudică a Bulgariei și suspicionarea a încă patru focare în limita superioară a zonei de restricție spre mijlocul acestei țări. 


Reprezentanții Direcției Sanitare Veterinare au explicat că dermatoza nodulară contagioasă este o boală virală specifică bovinelor și bivolițelor, caracterizată prin evoluție rapidă și pierderi severe în efectivele infectate, mai ales la cele tinere.


Boala cauzează pierderi impor-tante din cauza restricțiilor care trebuie impuse mișcării și comerțului cu animale vii sau cu produsele pro-venite de la acestea, în acest sens fiind necesară acordarea unei atenții deosebite monitorizării trans-porturilor de bovine provenite din Bulgaria și Grecia. 


Drept urmare, s-a dispus ca, la nivelul fiecărei primării, să fie constituită unitatea locală de sprijin, din cadrul Centrului Local de Combatere a Bolilor la Animale, structuri care vor informa deținătorii de animale asupra obli-gativității anunțării medicului veterinar asupra oricărei modificări a stării de sănătate a animalelor. De asemenea, niciun animal cu suspiciune de boală din exploatație nu va mai fi scos din curte, până la examinarea de către medicul veterinar concesionar sau zonal și stabilirea unui diagnostic. 


Pe de altă parte, în cadrul ședinței, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică, Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor și cei ai Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor au prezentat rezultatele controalelor efec-tuate pe litoral în perioada 25.04. - 2.05., considerând că acționarea în echipe mixte a reprezentat un succes întrucât nu s-au produs evenimente deosebite și nu au fost înregistrate reclamații. 


Comentează știrea

adevar
6 mai 2016
adevar

Traficul de straine tinute drogate si abuzate pe teritoriu Romaniei este politica romana de distrugere poporele vecine.Romania pleaca singura din UE pana nu te au luat toti cu atentate

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2513 secunde