Orașul Cernavodă a intrat în programul de reabilitare a clădirilor

94
Peste 15 clădiri de locuințe vor fi reabilitate. Odată cu sosirea sezonului cald, la Cernavodă s-a dat și startul lucrărilor de reabilitări.

"După demararea acțiunii de asfaltare a străzilor, a sosit și rândul recondiționării vechilor imobile care aparțin patrimoniului orașului. Primele care vor fi integrate în program, vor fi clădirile care adăpostesc familii nevoiașe și familii asistate social de către Primărie. Este vorba de aproximativ 15 imobile, unele dintre ele vechi de peste 100 de ani, din strada Călărași și din cartierul Nord, în care locuiesc aproximativ 30 de familii", a declarat primarul orașului Cernavodă, Gheorghe Hânsă.

El a adăugat că administrația publică locală a fost sesizată, încă de la începutul anului, de către cetățenii care locuiesc în aceste clădiri, cu privire la gradul avansat de deteriorare. Oamenii susțin că ploile abundente din lunile trecute au provocat mari pagube la nivelul acoperișurilor.

De exemplu, clădirea din strada Călărași a fost construită în 1907 și adăpostește șapte familii asistate social, toate având copii mici. Imobilul nu a beneficiat de nicio reabilitare, iar oa-menii se tem că acoperișul se poate prăbuși oricând peste cei mici. În consecință, prin noul program inițiat de aleșii locali, după o lungă perioadă de îngrijo-rări și nesiguranță, reprezentanții Primăriei Cernavodă vor pune capăt coșmarurilor oamenilor până la sfârșitul acestei luni. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2609 secunde