Orban e sigur: românii din Marea Britanie au drepturile garantate

138
Orban e sigur: românii din Marea Britanie au drepturile garantate - 1-1578431021.jpg
Premierul Ludovic Orban a declarat marți că cetățenii români care sunt astăzi în Marea Britanie au drepturile garantate, relatează Agerpres.

"Pentru românii care sunt astăzi în Marea Britanie, practic, drepturile lor sunt garantate, sunt prevederi în acord care le garantează drepturile. Pentru cetățenii europeni care urmează să se ducă în Marea Britanie după realizarea Brexitului încă nu există o reglementare, ea va face obiectul discuțiilor ulterioare părăsirii Uniunii Europene de către Marea Britanie. Deocamdată suntem în faza în care acordul este supus dezbaterii și aprobării Parlamentului European, Parlamentului britanic", a spus Orban într-o conferință de presă la Reprezentanța permanentă a României pe lângă UE.

El a adăugat că după ratificarea acordului vor fi demarate discuții privitoare la acordurile ulterioare cu privire la relația dintre UE și Marea Britanie, iar aceste acorduri vor cuprinde și eventuale prevederi legate de cetățenii europeni care ar urma să meargă în Marea Britanie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2345 secunde