Pădurea de la Hârșova va lua naștere la primăvară

1595
Pădurea de la Hârșova va lua naștere la primăvară - 070c06149f6a8c5853eb0e07c126e11e.jpg

Articole de la același autor

Primarul orașului Hârșova, Tudor Nădrag, speră ca în primăvară să demareze împădurirea celor 200 de hectare pentru care s-a desfășurat procedura de achiziție, dar care a fost amânată din cauza contestațiilor. "Am pierdut campania de toamnă din această cauză, sper să nu o pierdem și pe cea din primăvară", a declarat primarul.
Potrivit primarului Nădrag, fondurile pentru această împădurire provin de la Uniunea Europeană, prin Administrația Fondului Național de Mediu, termenul de realizare a pădurii fiind de cinci ani.
"Termenul pentru ca această pădure să devină matură este de cinci ani, iar programul prevede ca în anul doi de la plantație firma câștigătoare a licitației să execute lucrări de înlocuire a arborilor care nu s-au prins. Așa se va întâmpla în fiecare an, până la anul cinci. Specialiștii spun că o pădure își poate purta singură de grijă abia după șase ani", a explicat primarul orașului Hârșova.
În legătură cu speciile de arbori ce urmează să fie plantați, primarul spune că, în documentația proiectului, au fost trecuți plopii, stejarii pufoși, stejarii brumării, dar și alte specii mai puțin întâlnite pe la noi, respectiv frasin de Pennsylvania, ulm de Turkestan, corn și jugastru.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5749 secunde