Proiecte la Hârșova

Elena Udrea îl va ajuta pe Nădrag cu asfaltarea

1341
Elena Udrea îl va ajuta pe Nădrag cu asfaltarea - 3631ca6f01d27065083dd5cac6a1d472.jpg

Articole de la același autor

Primăria Hârșova începe anul cu agenda încărcată. Pe parcursul lui 2011, primarul împreună cu echipa sa au în plan multiple proiecte ce țin de infrastructură, locuințele de tip ANL, reabilitarea unor clădiri impor-tante din oraș și diverse proiecte de mediu. Potrivit declarațiilor lui Tudor Nădrag, anul în curs va însemna o perioadă în care se vor "respecta promisiunile făcute în campanie". El a afirmat că atenția echipei sale s-a îndreptat, în ultimii ani, asupra depunerii de proiecte cu finanțare europeană și este normal ca anul acesta să fie aplicate cele ce au fost aprobate. "Am depus aproximativ 30 de proiecte, ce necesită bani puțini tocmai pentru a fi aprobate."

"Vom planta singura pădure obștească din România"
Prima inițiativă menționată de Nădrag este unicat la nivel național. Ea implică plantarea în orașul Hârșova a unei păduri obștești. "În primă instanță, avem în perspectivă implementarea unui proiect ce va fi realizat cu bani de la fondurile de mediu. Este vorba despre o pădure obștească, singura pădure de acest tip din țară, ce va avea aproximativ 200 de hectare și va fi în proprietatea primăriei", a declarat Nădrag. De asemenea, el menționează că valoarea totală a proiectului se ridică la cinci milioane de lei și se va întinde pe parcursul a cinci ani începând cu primăvara lui 2011.

112 apartamente date locuitorilor din Hârșova
Tot în primăvară, mai exact în perioada martie-aprilie, vor fi date în folosință 112 apartamente pentru a fi locuite în regim social și de tip ANL. În acest sens, primarul promite construirea a altor patru blocuri pentru care documentația a fost deja aprobată și depunerea actelor necesare pentru construirea a altor cinci clădiri. "Prin aceste ultime acțiuni vom reuși să respectăm promisiunile pe care eu și echipa mea le-am făcut în campanie, și anume, vom construi 300 de locuințe de tip ANL și 100 de locuințe sociale."

Turbină eoliană în curtea spitalului
Un alt proiect pe care primarul îl menționează ca fiind de importanță majoră este cel privind programul "Casa Verde". Nădrag afirmă că se va face o investiție de aproximativ un milion de lei pentru reabilitarea sistemului de încălzire pentru creșă, cămin și spital, unde "se știe că se făcea frigul". Tot în cadrul aceluiași proiect, în curtea spitalului va fi amplasată o turbină eoliană care, potrivit declarațiilor lui Nădrag, va acoperi 50% din necesarul de energie al clădirii. În anul 2011, este programată, de asemenea, și o investiție de aproximativ un milion lei pentru parcurile și spațiile verzi din orașul Hârșova și satul Vadu Oii.

Monitorizare video în oraș
Alte idei pentru anul acesta implică o serie de investiții de aproximativ două milioane de lei pentru "executarea, reabilitarea și modernizarea Casei de Cultură" și un proiect ce a fost aprobat deja și urmează a fi semnat privind achiziționarea unor sisteme de monitorizare video și de colectare a datelor. Astfel, afirmă primarul, "se va spori siguranța cetățenilor și se va reduce rata infracționalității".
În ultimă instanță, primarul a menționat o serie de lucrări ce vor fi realizate pentru refacerea infrastructurii unui oraș în care, "de 30 de ani, nu s-a mai făcut nimic." Nădrag afirmă că își pune speranța în programul 10.000 de km de drumuri județene asfaltate al Guvernului. "Urmărim cu foarte mare ambiție proiectul de asfaltare al Guvernului. Deja am depus solicitarea la Ministerului Dezvoltării și am primit promisiunea doamnei Undrea că ne va ajuta." Potrivit declarațiilor lui Nădrag, acestea sunt doar o parte din proiectele pe 2011, cele mai multe din ele fiind programate pentru a fi soluționate sau cel puțin demarate în prima parte a anului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4956 secunde