Pagube după vijelie. Mașini avariate și sancțiuni la ISU Dobrogea. Ce transmite Primăria Constanța

322
Pagube după vijelie. Mașini avariate și sancțiuni la ISU Dobrogea. Ce transmite Primăria Constanța - pagubedupavijelie-1564945531.jpg

Articole de la același autor

Vijeliile de sâmbătă după-amiază au devastat municipiul Constanța și stațiunea Mamaia. În numai câteva minute, zeci de copaci au fost puși la pământ, iar bulevardele din centrul orașului au fost inundate de ploaia torențială.


Pompierii, lucrătorii primăriei, cei ai companiei de salubrizare și ai companiei de apă au intervenit în zeci de zone ale municipiului. Cele mai multe pagube au fost înregistrate un oraș unde copacii doborâți de rafalele puternice au căzut peste mașini, iar mai multe acoperișuri de pe blocuri și case au fost aruncate peste autoturismele parcate. Din fericire, nu s-au înregistrat victime, însă pagubele materiale sunt uriașe.


"Facem apel către toți cei care întâmpină probleme în urma furtunii din această seară sau au suferit pagube materiale să apeleze cu încredere la dispeceratul Primăriei Municipiului Constanța - 0241/550.055 sau la dispeceratul Serviciului Protecție Civilă, Securitate, Sănătate în Muncă și Situații de Urgență - 0737/552.271", au anunțat reprezentanții Primăriei Constanța.
Intervențiile au continuat și în cursul zilei de duminică, echipele de urgență fiind solicitate în continuare pentru degajarea mai multor acoperișuri sau balcoane care stăteau să cadă. De asemenea, conducerea Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea a anunțat că dispecerul care a trimis în mod eronat un mesaj de alertă către populație a fost sancționat disciplinar. 
"Transmiterea mesajului de cod roșu în locul celui de cod portocaliu a fost o eroare umană, regretabilă, din partea operatorului ISU, survenită pe fondul mai multor avertizări de vreme severă, sub a căror incidență s-a aflat județul nostru, respectiv două coduri roșii și trei coduri portocalii. Odată cu sesizarea acestui aspect, a existat o comunicare publică imediată în acest sens, iar, la nivelul inspectoratului, a fost declanșată o acțiune de verificare a modului în care procedura de informare a populației, prin intermediul sistemului Ro-Alert,  a fost respectată. În urma acesteia, ofițerul de serviciu din dispecerat a fost sancționat disciplinar și s-au dispus măsurile imediate pentru reinstruirea personalului  din dispeceratul ISU Constanța în vederea utilizării eficiente a sistemului  Ro-Alert", au anunțat reprezentanții ISU Dobrogea. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5119 secunde