Parlamentarii europeni, "uluiți" de introducerea vizelor pentru români de către Chișinău

209

Articole recomandate

UE este "uluită" de decizia Republicii Moldova de a introduce vize pentru cetățenii români, iar această "situație inacceptabilă" va fi analizată din punct de vedere legal la 30 aprilie, a anunțat comisarul pentru extindere Olli Rehn în cadrul dezbaterii privind Republica Moldova din Parlamentul European.
În plus, Rehn s-a declarat foarte preocupat de evenimentele din Republica Moldova și a spus că salută faptul că România s-a abținut de la a răspunde cu pași similari acțiunii Republicii Moldova de a expulza ambasadorul român. "Trebuie să acționăm ca un factor de stabilizare pentru acea țară și să gândim relația UE -Republica Moldova pe termen lung. Interesul nostru este să avem o țară democratică în vecinătatea UE, să promovăm dialogul și să strângem relațiile dintre noi", a mai spus comisarul, subliniind că UE este foarte interesată de ce se întâmplă la Chișinău.
Parlamentul European a dezbătut ieri, în cadrul sesiunii plenare de la Strasbourg, situația din Republica Moldova, și a decis ca eventualele proiecte de rezoluții să fie votate la următoarea sesiune, care va avea loc în mai.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5396 secunde