Potrivit proiectului de Constituție

Parlamentarii traseiști își vor pierde mandatele. Cine sunt deputații de Constanța care au trădat

558
4

Articole de la același autor

Traseismul politic este de mult timp o mare problemă pentru partidele politice care investesc în anumiți candidați care, ulterior, părăsesc formațiunile politice care i-au propulsat în Parlamentul României.

Drept urmare, noua Constituție va avea o prevedere referitoare la interzicerea traseismului politic, după cum a declarat senatorul PSD Ioan Chelaru, vicepreședintele Comisiei pentru revizuirea Consti-tuției.

"Chestiunea se va pune despre cum îmbinăm mandatul reprezentativ al parlamentarului cu posibilitatea ca acesta să își piardă mandatul. Au fost propuse câteva soluții: menționarea simplă în Constituție ca cel care a candidat sub sigla unui partid în momentul în care pleacă din partidul respectiv, își dă demisia sau este exclus să își piar-dă mandatul", a precizat Chelaru.

Ținând cont de parlamentarii constănțeni aleși la scrutinul din decembrie 2012, dacă o astfel de prevedere ar fi existat deja în Constituție, doi deputați și-ar fi pierdut deja mandatele.

Mai exact, în luna aprilie, deputatul Mihai Tararache a anunțat, în plenul Camerei Deputaților, că nu va mai face parte din grupul parlamentar al PP-DD, ci va activa ca parlamentar independent.

"Vă anunț de la tribuna Parlamentului, decizia mea ca, începând de astăzi, să închei colaborarea parlamentară cu grupul PP-DD, cea politică n-a existat niciodată. Le urez succes colegilor mei. Sunt mulți oameni valoroși și sunt convins că vor reuși. Voi activa ca deputat independent în slujba constănțenilor al cărui umil ales sunt", a spus Tararache, de la tribuna Parlamentului.

Mihai Tararache a obținut un mandat de deputat în Colegiul uninominal 1 din Constanța, din partea PP-DD, în urma redistribuirii mandatelor de parlamentari.

În motivarea sa privind părăsirea partidului care l-a propulsat în Parlamentul României, Tararache a transmis printr-un comunicat de presă că el "consideră dezbaterile privind cine scapă PSD de PNL și PC, o gargară politică care nu duce la nimic constructiv și care ar trebui să înceteze".

La numai o lună de zile, și deputatul Remus Cernea a anunțat că Partidul Verde întrerupe colabora-rea cu USL și personal se retrage din grupul PSD, ca urmare a inițierii proiectelor privind gazele de șist.

Remus Cernea, lider al Partidului Verde, a fost ales deputat în Colegiul uninominal 9 din Constanța din partea USL și a făcut parte din grupul parlamentar al PSD.

Comentează știrea

Hanibal
14 iunie 2013
traseistii instrument politicianist

" Umilul Tararache este un golan care si-a gasit locul printre cei de teapa lui in Parlament . Traseistul poate fi uneori un om cu oarecare merite si valoare . Tararache n-ar nimic comun cu aceste notiuni.El face parte din categoria gunoiului adus la mal de furtuna si care reprezinta nivelul la care a ajuns democratia in Romania. Si Cernea este la fel. Amandoi fac parte din fauna tinerilor care, asemanatori viermilor de matase , in loc de borangic n-au reusit sa dea decat bale scarboase .Si politica romaneasca este plina de astfel de indivizi , produsi de partide care selecteaza astfel de tineri cu scopul de a forma din ei urmasi de aceeasi categorie ; mediocri si oportunisti .Parlamentarii Chiru si Florin Gheorghe pot fi mandri ca au onoarea de a fi colegi in Parlament cu Tararache si Cernea. Traseismul nu va putea fi niciodata lichidat in Romania .El se va adapta noilor conditii si va lua alte forme mai periculoase .

Ciudatenii
14 iunie 2013
USL-isti ciudati

Actualul guvern nu ar fi venit la putere fara ajutorul traseistilor politici.Amintiti-va de tradarea grupului parlamentar condus de pedelistul Frunzaverde(Banias etc).Guvernul condus de MRU a avut zilele numarate dupa tradarea traseistilor din PDL.Traseismul politic schimba guverne.Traseistul politic poate fi cumparat de opozitie.PSD vrea sa guverneze 1000 de ani si singura amenintare poate veni numai prin tradarea propriilor traseisti.Asta este motivul pentru care s-au introdus aceste modificari in Constitutie.Sa nu credeti ca-i macina setea de dreptate. Ioan Chelaru este un pesedist uituc.Nici usturoi nu a mancat,nici gura nu-i miroase

Mine
14 iunie 2013
Traseisti

Comentariu corect. Nu vor binele politicii cu prevederea asta . Vor sa-i lege de partid pe cei alesi. Desi partea buna este ca nu se vor mai putea face majoritati de conjunctura pe fata , doar prin ...... cartitze !

Răspuns la: USL-isti ciudati
Adăugat de : Ciudatenii, 14 iunie 2013
Actualul guvern nu ar fi venit la putere fara ajutorul traseistilor politici.Amintiti-va de tradarea grupului parlamentar condus de pedelistul...
vai de mama lor
14 iunie 2013
................

sa traiasca tatal lui tararache ca a dat un sac de bani sa l faca politician pe fiisu.asta mic ( n are nicio treaba cu viata )in tinerete bunicul lui tararache era stropitor la militie

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 01 Iunie 2013
Stire din Cultură-Educație : Lansare de carte politică
Pagina a fost generata in 0.4124 secunde