Parlamentul a adoptat Legea bugetului de stat și bugetul asigurărilor sociale pe 2010

2975
Parlamentul a adoptat Legea bugetului de stat și bugetul asigurărilor sociale pe 2010 - ece77f2f4fdad1a384b73959e1f7089d.jpg
După patru zile de dezbateri, camerele reunite ale Parlamentului au reușit să aprobe, ieri după amiază, proiectul Legii bugetului de stat. Proiectul a trecut cu 192 de voturi "pentru" și 138 "împotrivă". Potrivit HotNews, discuțiile au decurs mult mai ușor după ce parlamentarii PSD au renunțat să mai susțină în plen amendamentele respinse în comisii la Legea bugetului. Plenul reunit al Parlamentului a adoptat ieri și bugetul asigurărilor sociale pe 2010, în favoarea acestuia înregistrându-se 176 de voturi, 147 fiind "împotrivă".
În cea mai mare parte, bugetele ministerelor au fost aprobate în formele propuse de Guvern. Au fost aprobate în plen câteva amendamente admise în comisii, fiind vorba, preponderent, de redistribuiri de fonduri. Așa cum se arată pe HotNews, printre cele mai aprinse discuții au avut loc pe marginea bugetului Ministerului Agriculturii, aici fiind una dintre cele mai mari mize, ținând cont de faptul că în comisia de buget finanțe a fost aprobat un amendament prin care se cerea o suplimentare de 2,1 miliarde de lei. În plen, bugetul ministerului a fost aprobat fără acest amendament. La Ministerul Finanțelor, a fost aprobat un amendament care a modificat repartizarea în structură a fondurilor alocate pentru cheltuieli de personal astfel încât pentru cheltuieli salariale în natură să fie realocate 2,7 milioane de lei.
La Ministerul Apărării s-au adoptat amendamentele admise în comisiile de buget-finanțe, care prevăd redistribuiri de sume. Astfel, s-a votat majorarea cu suma de 10.000 mii lei a capitolului - "Cultură, recreere și religie" - prin diminuarea cu 8.000 mii lei a capitolului "Apărare" și cu 2.000 mii lei a capitolului "Asigurări și asistență socială". Pentru "Prime de asigurare viață plătite de angajator pentru angajați" s-a alocat suma de 6.559 mii lei prin diminuarea corespunzătoare a "Contribuțiilor de asigurări pentru accidente de muncă și boli profesionale".
Bugetul Ministerului Mediului și Pădurilor a fost aprobat cu amendamentele admise și de comisiile de buget finanțe. De asemenea, bugetul Ministerului Dezvoltării a fost aprobat cu o redistribuire de 500 mii de lei, bani alocați pentru reabilitare seismică.
Plenul Parlamentului a respins, însă, amendamentul prin care se propunea majorarea punctului de pensie la 45% din salariul mediu brut, după ce propunerea opoziției, ca exprimarea votului pentru acest amendament să se facă prin vot nominal, a căzut.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5659 secunde