La Năvodari,

Rectificarea bugetului pe 2009 naște, din nou, discuții în Consiliul Local

1824
Rectificarea bugetului pe 2009 naște, din nou, discuții în Consiliul Local - f7ba6e54e959eb1dc604efcdd6a4013f.jpg
Consilierii locali din Năvodari s-au întâlnit, marți, în ultima ședință ordinară din acest an, având spre dezbatere 24 de proiecte de hotărâre. Singurii care au ab-sentat au fost Vasilica Dumitru și Jean Paul Tucan.
La ultima ședință din acest an a participat și comandatul Poliției Orașului Năvodari, Mihai Tănăselea, care a prezentat, la început, raportul poliției pe anul 2009 privind realizările din anul care tocmai se încheie, precum și obiectivele pentru 2010.
Așa cum a recunoscut și Tănăselea, una dintre principalele acțiuni al Poliției Năvodari a fost asigurarea ordinii publice, po-lițiștii în colaborare cu jandarmii efectuând razii și controale. Cu toate acestea, comandatul a mai atras atenția asupra faptului că unele zone, precum Mamaia Sat sau Midia Sat, rămân neacoperite din cauza lipsei de personal. Potrivit lui, în prezent există în Poliția Năvodari doar 34 de angajați. În aceste condiții, comandantul a declarat că una dintre solicitările lor către IPJ vizează posibilitatea de a completa posturile vacante din organigramă. O altă problemă identificată și care necesită o soluție imediată este reînființarea birourilor Poliției Rutiere. În sfârșit, comandatul a propus Consiliului Local Năvodari înființarea unui centru destinat victimelor violenței domestice. Inclu-siv consilierul democrat-liberal Tudorel Calapod a intervenit pentru a-i cere primarului Nicolae Matei să cuprindă în proiectul de buget pentru 2010 și cheltuielile aferente construirii unui asemenea centru.
Principalul punct de pe ordinea de zi a fost rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2009 întrucât administrația locală a primit, recent, din partea Guvernului 900.000 de lei pentru reabilitarea termică a șapte blocuri. Tot la acest punct, consilierul PD-L Tudorel Calapod a luat cuvântul și a solicitat primarului să realizeze o detaliere a sumelor cuprinse în buget, pe anumite capitole, la câteva instituții din oraș. El a atras atenția că sume importante (zeci de miliarde de lei vechi) de la anumite capitole nu sunt detaliate și nu au decât mențiunea "cheltuieli pentru bunuri și servicii" fără nici o explicație. Întrucât nici primarul nu a putut preciza în ședința de ieri destinația lor, urmează ca această chestiune să fie clarificată în luna ianuarie.
Un alt proiect interesant a fost și cel de la punctul 6, privind acordarea de tichete-cadou angajaților Primăriei Năvodari în cursul anului 2010. Valoarea lor totală se ridică la 1.300.000 de lei.
Aleșii au mai aprobat și acordarea unui premiu în cuantum de 3.000 de lei profesorului Vasile Coman și a unui premiu în cuantum de 2.000 de lei elevei Mădălina Grasu pentru rezultatele obținute la Olimpiada de Limba și Literatura Română-fazele națională și județeană în perioada 2005-2009.
De asemenea, au fost aprobate mai multe inițiative privind vânzarea prin negociere directă sau prin licitație a unor terenuri.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5457 secunde