Parlamentul a tăiat pensiile speciale. "Eforturile USR au dus la un prim rezultat pozitiv"

2255
Parlamentul a tăiat pensiile speciale.

Articole de la același autor

Camera Deputaților a adoptat, ieri, în calitate de for decizional, legea care prevede impozitarea tuturor pensiilor speciale cu până la 85%. Inițiativa, adoptată anul trecut de Senat, nu figura inițial pe ordinea de zi a plenului Camerei pentru dezbatere și vot final, fiind introdusă chiar la începutul ședinței. La final, au fost înregistrate 307 voturi "pentru" și un singur vot împotrivă, al deputatului Dorel Căprar, fostul lider al PSD Arad. Proiectul merge la promulgare, însă există și varianta ca cei afectați să atace la CCR noua lege.

"Astăzi, eforturile USR de trei ani de zile au dus la un prim rezultat pozitiv: pensiile speciale care depășesc 2.000 de lei vor fi impozitate cu 10%, iar cele care depășesc 7.000 de lei, cu 85%! Este mai puțin decât 90% peste pragul de 3.500 de lei, cum am propus noi, în propriul proiect, dar este ceva. Printre primele subiecte puse pe agenda publică de USR după intrarea în Parlament s-a aflat cel al pensiilor speciale. De trei ani și jumătate insistăm, depunem proiect după proiect, susținem amendamente și prezentăm argumente pentru ca subiectul pensiilor speciale - pe care statul cheltuie anual miliarde bune de lei, cu sfidarea celor care primesc doar 700 de lei după zeci de ani de muncă - să nu mai poată fi ignorat de partidele reprezentând vechea clasă politică.

Astăzi, am avut un prim rezultat, dar nu ne oprim aici. În ședința plenului reunit, așteptăm ca partidele parlamentare să voteze și pentru desființarea pensiilor speciale ale parlamentarilor. Pentru că, da, unele categorii de pensii speciale pot fi și trebuie desființate pentru viitor, urmând ca impozitarea să se aplice pensiilor speciale în plată și pensiilor speciale a căror desființare nu este posibilă prin prisma deciziilor Curții Constituționale", au transmis reprezentanții USR Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4511 secunde