Ce condiții pune PMP ca să voteze facilitățile fiscale pentru constănțeni

1700
Ce condiții pune PMP  ca să voteze facilitățile fiscale pentru constănțeni - fondceconditiipunepmp-1592410290.jpg

Articole de la același autor

Reprezentanții PMP Constanța au transmis, ieri, că referitor la inițiativa consilierilor locali ai PNL Constanța privind acordarea unor facilități fiscale la plata și impozitelor locale, Partidul Mișcarea Populară Constanța va susține acest proiect de hotărâre.

Are totuși, o condiție!

Mai exact, ca acest demers să fie demarat în toate localitățile din județul Constanța unde PNL are primari sau consilieri locali în funcție, deoarece PMP consideră că toți locuitorii județului au fost afectați în egală măsură de actuala criză.

"Nu este corect să tratăm cu unități de măsură diferite problemele cetățenilor din județul Constanța. Toți am suferit la fel. Toți am primit aceeași lovitură financiară din partea pandemiei. Chiar și primăriile.

În acest sens, PMP cere și condiționează susținerea proiectului de hotărâre pentru municipiul Constanța de inițierea unor astfel de proiecte de reducere a taxelor și impozitelor pentru toți locuitorii județului, lucru pe care trebuie să îl facă toți primarii PNL, simultan cu alocarea unor fonduri de către Guvern pentru primăriile constănțene, având în vedere că acestea au suportat de la bugetele locale cheltuieli substanțiale pentru combaterea pandemiei Covid-19. Aceasta este abordarea corectă și cinstită, și nu politicianistă, pentru locuitorii județului Constanța", a declarat președintele Organizației Județene a PMP Constanța, Claudiu Palaz și, totodată, vicepreședinte al Consiliului județean Constanța.

Ce proiect au inițiat liberalii și ce prevede acesta

Declarația liderului de la PMP Constanța vine în contextul în care criza creată de virusul SARS-CoV-2 a determinat Guvernul să pună la dispoziția autorităților locale o serie de mijloace juridice în baza cărora acestea pot acorda facilități fiscale la plata impozitelor și taxelor locale. Drept urmare, zilele trecute, cei 10 consilieri liberali ai municipiului Constanța au inițiat, spre dezbatere publică și aprobare, un proiect de hotărâre pentru acordarea unor facilități fiscale la plata impozitelor și taxelor locale, în contextul pandemiei de coronavirus.

Astfel, potrivit proiectului de hotărâre, cetățenii municipiului Constanța ar urma să beneficieze de mai multe facilități.

Una dintre ele vizează reducerea, cu 25 la sută, a impozitului anual pe clădirile aflate în proprietatea persoanelor fizice sau juridice, folosite pentru activitatea economică proprie a acestora sau date în folosință printr-un contract de închiriere, comodat sau prin alt tip de contract pentru desfășurarea unor activități economice către alte persoane fizice sau juridice. Concret, ar urma să beneficieze de această facilitate doar dacă, în perioada pentru care s-a instituit starea de urgență, ca urmare a efectelor epidemiei, proprietarii sau utilizatorii clădirilor au fost obligați, potrivit legii, să își întrerupă total activitatea sau dețin Certificatul pentru situații de urgență emis de Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, prin care se certifică întreruperea parțială a activității economice. Mai exact, această facilitate vine în sprijinul persoanelor fizice sau juridice care au fost afectate direct de instituirea stării de urgență.

O altă măsură face referire la scutirea de la plata lunară a taxei pe clădiri datorată de către concesionari, locatari, titulari ai dreptului de administrare sau folosință a unei clădiri proprietate publică sau privată a statului ori a unităților administrativ-teritoriale dacă, în perioada pentru care s-a instituit starea de urgență ca urmare a efectelor epidemiei coronavirusului, utilizatorii clădirilor au fost obligați să-și întrerupă total activitatea economică.

Proiectul inițiat de liberali ar urma să fie supus votului în prima ședință a Consiliului Local Municipal Constanța. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5442 secunde