Deși primarul Adrian Stan a declarat că nu va da curs recomandărilor de la județ

PD-L nu va propune alte nume pentru mandatele de aleși locali din Techirghiol

2473
Din patru mandate de aleși locali în Consiliul Local Techirghiol, obținute în urma alegerilor de anul trecut, PD-L a rămas, la momentul de față, cu doar doi consilieri în funcție. La situația actuală s-a ajuns în urma demisiei din CL a lui Indiran Logofătu, actual manager al Sanatoriului Balnear Techirghiol, și a lui Florea Constandin, în prezent președinte al Organizației Locale a PD-L Techirghiol. Următorii doi supleanți de pe listă, supleanți care, în mod normal, ar fi fost validați în locul demisionarilor, au fost excluși din partid, acțiune despre care liderul județean al PD-L, senatorul Mircea Banias, susține că a fost statutară și a avut loc în contextul unui Consiliu de Coordonare Locală desfășurat în luna iunie a acestui an. Motivul? "Au făcut campanie pentru PSD, ce nu e firesc, e ca și cum și-au vândut sufletul diavolului", a comentat, destul de indignat, președintele Organizației Județene a PD-L Constanța.

Banias acuză administrația Techirghiol de "imixtiune în partid"
Situația se complică însă în momentul în care partidul vine cu alte două propuneri, în persoanele lui Gheorghe Aldea și Iulian Constandin, acesta din urmă nepotul lui Florea Constandin, fostul candidat la Primăria Techirghiol. Sunt cele două nume propuse de Organizația Județeană a PD-L administrației publice locale din Techirghiol, propuneri care, în urma unei contestații depuse la CL de către cei doi excluși, Marcela Ganera și Aurora Dumitru, nu au fost validate până în prezent. De altfel, urmare a acestei contestații, depuse pe 29 iulie, primarul din Techirghiol, liberalul Adrian Stan, a declarat că nu va da curs propunerii și că așteaptă un act oficial din partea partidului prin care să fie înaintate spre validare alte persoane. Mai mult, Stan afirma că speră ca aceste neînțelegeri să fie rezolvate în interiorul partidului, sugerând chiar implicarea Comisiei pentru Statut, Etică și Litigii din PD-L Constanța.
De cealaltă parte, însă, Mircea Banias a ținut să precizeze că cei doi excluși, Marcela Ganera și Aurora Dumitru, nu au depus nicio contestație la partid, iar "Comisia nu are cum să se autosesizeze". Mai mult, în opinia senatorului constănțean, "primarul își depășește atribuțiile, asta e imixtiune în partid". El a menționat totodată că în afară de propunerea inițială, constând în numele lui Gheorghe Aldea și al lui Iulian Constandin, partidul "nu va mai înainta nicio altă hârtie". "N-am de gând să tolerez nicio imixtiune. Asta nu e problema primarului, ci a partidului", a conchis președintele PD-L Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4115 secunde