Concurs PDL Constanța nu s-a pus de acord asupra Consiliului de Coordonare Județean

720

Articole de la același autor

Democrat liberalii constănțeni s-au reunit, ieri după amiază, în ceea ce ar fi trebuit să fie o ședință a Biroului Permanent Județean (BPJ), întrunire care, dată fiind absența a mai mult de jumătate dintre membrii structurii de conducere, deci lipsa de cvorum, s-a transformat într-un eveniment cu caracter informal. Menționăm că, în acest context, trebuia ca membrii BPJ să stabilească o dată pentru convocarea Consiliului de Coordonare Județean (CCJ), dată pe care liderul Organizației Județene, senatorul Mircea Banias, o avansase pentru finalul săptămânii viitoare. Totodată, amintim că, în conformitate cu decizia de luni a Biroului Permanent Național (BPN), PDL Constanța trebuie să rezolve contestațiile legate de caracterul (ne)statutar al alegerilor pentru conducerea Organizației Municipale a partidului în cadrul unui CCJ.
Această problemă a rămas, însă, suspendată. Sau, altfel spus, deschisă interpretărilor, și asta deoarece în timp ce deputatul Maria Stavrositu a declarat, ulterior reuniunii de ieri, că a fost convocat un CCJ pentru data de 31 iulie, declarațiile sale fiind întărite de cele ale consilierului județean Adrian Gheorghiță, care a menționat că pentru CCJ au semnat aproximativ 20 de membri ai BPJ, președintele Banias a făcut o singură precizare: "A rămas să discutăm săptămâna viitoare dacă vom convoca CCJ sâmbăta viitoare. O să vedem, după BPN-ul de luni mai vorbim". Declarația sa vine însă la câteva zile după ce atât el, în calitate de lider județean, cât și Maria Stavrositu, președintele de la municipiu, declarau că liderii naționali ai partidului au declinat rezolvarea tensiunilor din organizația constănțeană către un CCJ.
Nu în ultimul rând, consilierul județean Mihai Petre, care cu greu s-a identificat cu funcția de purtător de cuvânt al partidului, a explicat că, până la o decizie ce urmează să fie luată într-un BPJ ce va avea loc săptămâna viitoare, nu se cunoaște o dată a CCJ-ului.
Despre CCJ, Adrian Gheorghiță a adăugat că el a fost convocat statutar pentru data de 31 iulie, ora 10.00, la sediul Casei de Cultură din Constanța. Adresa a fost, susține el, depusă la secretariatul Organizației Județene a PDL la ora 16.45. Cu toate acestea, trebuie remarcat că, deși unii dintre democrat liberali nu au găsit timpul pentru a participa la ședința de BPJ de ieri, au reușit totuși să semneze convocatorul evenimentului de la finalul lunii iulie.
Divergențele de opinie și neconcordanțele interne din PDL Constanța aruncă o pată pe… obrazul formațiunii politice, ceea ce, într-o republică roșie, nu face decât să determine o scădere a partidului în sondaje, fapt accentuat de actuala criză economică.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1929 secunde