Traian Băsescu vrea ca ANI să fie reglementată printr-un singur act normativ

2697
Președintele Traian Băsescu a participat, ieri după-amiază, la ședința programată de Guvernul Boc, în care principala temă de discuție a fost Legea ANI, fiind abordate și alte subiecte, precum combaterea evaziunii fiscale, procesul de restructurare și absorbția fondurilor europene, potrivit Mediafax.
Membrii Executivului au discutat, în prezența președintelui, și despre situația din Republica Moldova din punct de vedere al efectelor inundațiilor și solicitarea de sprijin transmisă României de către șeful statului vecin.
La Palatul Victoria, președintele a cerut coaliției de guvernare ca prin reprezentanții săi să insiste în dezbaterile parlamentare privind Legea Agenției Naționale de Integritate (ANI) ca funcționarea instituției să fie reglementată printr-un singur act normativ.
El a arătat că, în prezent, există trei-patru legi cu reguli privind funcționarea ANI și a arătat că este necesar să existe o decizie politică pentru elaborarea unei singure legi.
Președintele Traian Băsescu a anunțat, marți, că va convoca Parlamentul în sesiune extraordinară la începutul lunii august, în primul rând pentru Legea ANI. Președintele Camerei Deputaților a confirmat, ieri, că a primit scrisoarea șefului statului, precizând că, după ce Camera va primi motivarea Curții Constituționale la Legea ANI, va avea loc o ședință de Birou Permanent.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6416 secunde