Vasile Blaga:

"PDL și PNL merg la prezidențiale în alianță electorală"

2163

Articole de la același autor

Președintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, ieri, că PDL și PNL vor merge în alegerile prezidențiale într-o alianță electorală, cu un singur candidat la Președinție, arătând că fuziunea depinde de procesul din justiție.

Blaga a fost întrebat dacă în alegerile prezidențiale PDL și PNL vor merge cu o alianță electorală sau dacă va fi gata fuziunea până la aceste alegeri.

"Fuziunea efectiv nu depinde de noi, de cele două partide, ci de procesul din justiție, care este complicat îl știți foarte bine. Cele două partide vor merge într-o alianță electorală, la momentul potrivit vă vom spune și numele alianței și forma sub care vom candida. Repet, un singur candidat la Pre-ședinție", a răspuns Vasile Blaga.

El a mai precizat că data congresului de fuziune va fi anunțată după viitoarea întâlnire a conducerilor PDL și PNL.

La rândul său, întrebat despre faptul că sunt liberali care au avut ezitări și care au spus că nu văd că s-ar putea produce fuziunea dintre PDL și PNL, președintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat că Congresul PNL a stabilit că se va face fuziunea și că orice altă luare de poziție nu poate să fie tratată decât ca strict personală.

"Pot să vă răspund extrem, extrem de simplu la această întrebare. Noi am avut acum foarte puține zile Congresul PNL, care a decis practic în unanimitate de voturi, dacă bine îmi amintesc au fost trei voturi împotrivă, că se va face fuziunea. Orice altă luare de poziție nu poate să fie tratată decât ca și o luare de poziție strict personală și în nume propriu. PNL a luat această hotărâre și ea nu va fi întoarsă", a precizat Iohannis. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 01 Iulie 2014
Stire din Politică-Administrație : Sorin Oprescu vrea la Cotroceni
Duminică, 29 Iunie 2014
Stire din Politică-Administrație : "PDL are un blazon de apărat"
Pagina a fost generata in 1.6124 secunde