Pe cine vede Băsescu candidat la prezidențiale

75

Articole de la același autor

Traian Băsescu susține că Monica Macovei este profilată pentru funcția de președinte și prin vârstă și prin abordările extrem de pragmatice când vine vorba despre stat, despre funcționarea justiției.

Întrebat dacă Monica Macovei ar putea avea succes la prezidențiale, Traian Băsescu a răspuns: "Cred că e profilată pentru funcția de președinte și prin vârstă și prin abordările extrem de pragmatice când vine vorba despre stat, despre funcționarea justiției. Dar asta dacă rămânem strict în zona femeilor, pentru că altfel ar exista și destui bărbați care s-ar califica pentru cursa prezidențială și mă refer în primul rând la Emil Boc sau la MRU".

El a mai menționat că a susținut mulți politicieni, inteligenți, pregătiți în profesiile lor, dar a subliniat că, dacă printre ei este cineva foarte puternic, aceea e Elena Udrea.

"Am încercat cu mulți, de la Sulfina Barbu, Roberta Anastase, Anca Boagiu, Monica Macovei până la Elena Udrea, dar și o foarte lungă listă de bărbați tineri, bine pregătiți, pe care i-am susținut, fie că este vorba de Emil Boc, Daniel Funeriu, Eugen Tomac sau de grupul intelectualilor - Cristi Preda, Paleologu, Sever Voinescu - și mulți alții. Cinstit vorbind, inteligenți sunt toți, pregătiți în profesiile lor sunt toți, buni politicieni sunt toți, dar dacă printre ei este cineva foarte puternic, aceea e Elena Udrea, oricât nu v-ar plăcea. Privesc cu mare atenție și la Adrian Papahagi, care și el pare a fi un om puternic, rezistent la presiunea politică și mediatică", a afirmat Traian Bă-sescu.

Cât despre ce șanse ar avea Udrea la prezidențiale, Băsescu a spus: "Cred că nici nu se gândește la așa ceva. E prea tânără. Ea trebuie să se mai rodeze în Executiv, în Parlament sau ca opozant convingător. Mai degrabă, în acest moment, Monica Macovei, dacă discutăm despre femei-can-

didat". 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7882 secunde