Leonard Orban, despre aderarea la Schengen:

Perspectivele nu par prea optimiste

363
Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, a declarat, ieri, că în ceea ce privește aderarea la Spațiul Schengen, perspectivele României "nu par prea optimiste", în condițiile în care Olanda este fermă în a susține că este nevoie de cel puțin două rapoarte privind MCV.

"Nu vreau să repet, dar în momentul de față, așa cum se văd lucrurile, se pare că nu avem prea bune perspective. Perspectivele nu par prea optimiste, în condițiile în care Olanda este fermă în a susține chestiunea că este nevoie de cel puțin două rapoarte privind MCV, două rapoarte pozitive. Și, iar, interpretarea pe «rapoarte pozitive» este foarte discutabilă", a spus Orban, la o conferință.

Ministrul a spus că autoritățile române vor continua procesul de pregătire în vederea aderării la Schengen, dar și presiunile în acest scop.

"Vom continua să exercităm presiuni, vom continua să ne pregătim pentru acest proces, inclusiv prin demersuri diplomatice și vom continua să fim extrem de activi, inclusiv în ceea ce privește programul de guvernanță Schengen, care este extrem de important și care ne interesează în mare măsură pentru că este vorba despre modul în care va arăta această inițiativă în viitor. Pentru că, de multe ori, vreau să vă spun că ni s-a transmis mesajul «În mare parte, faptul că nu aderați la Schengen acum, nu este din vina voastră, ci este din vina problemelor pe care spațiul Schenhgen le are în prezent». Vă dați seama cum am putut accepta asemenea mesaje. Dar pe de altă parte, suntem conștienți că este nevoie de consolidarea acestui spațiu și vom face eforturile necesare", a comentat Leonard Orban. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3837 secunde