Peste 1.000 de ANL-uri din județul Constanța vor fi scoase la vânzare

5655
Peste 1.000 de ANL-uri din județul Constanța vor fi scoase la vânzare - 425820019e4af931675da1ddb668bec8.jpg
Primarii constănțeni au participat, ieri, la ședința la care au fost convocați de Instituția Prefectului Județului Constanța, eveniment care a avut loc în sala mare a Prefecturii și care a fost condus de subprefectul Mircea Iustian. În acest context, au fost abordate subiecte legate de Ordonanța de Urgență a Guvernului privind aprobarea Programului de sprijin pentru beneficiarii proiectelor în domenii prioritare pentru economia românească, finanțate din instru-mentele structurale ale Uniunii Europene, alocate României, de Fondul Național de Garantare a creditelor pentru IMM-uri, dar și de programul "Renașterea satului românesc - 10 case pentru specialiști" și, nu în ultimul rând, de măsurile organizatorice pentru vânzarea locuințelor ANL către actualii beneficiari.
La ședința de ieri s-a putut constata un oarecare dezinteres al primarilor constănțeni vizavi de eveniment, căci din cele 70 de primării ale județului au fost reprezentate doar 43, și acestea prin vocea diverșilor angajați din cadrul administrațiilor publice locale.
Unul dintre subiectele care a atras atenția celor prezenți la ședință a fost cel legat de vânzarea ANL-urilor. În această ordine de idei, de menționat este că, la eveniment, a participat și Radu Stoian, reprezentant teritorial al Agenției Naționale a Locuințelor, el declarând că, în viitorul foarte apropiat, peste 500 de locuințe de tip ANL din Constanța vor putea fi vândute, în vreme ce municipiile Medgidia și Mangalia vor putea vinde, și ele, 95, respectiv 60 de astfel de locuințe. Pe lista lo-calităților constănțene care, în curând, vor putea scoate la vânzare ANL-uri sunt și Cernavodă, Ovidiu și Eforie. La nivelul județului Constanța este vorba, susține Stoian, de aproximativ 1.200 de locuințe ANL care vor fi vândute.
Totodată, în ședința de ieri s-a discutat și despre programul care va fi derulat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului în parteneriat cu ANL, program care prevede construirea a zece case în fiecare comună din țară, locuințe dedicate specialiștilor din mediul rural (profesori, medici, polițiști). În sensul acesta, primarilor constănțeni li s-a solicitat să adreseze ministerului de resort, cât mai curând, o adresă în care să specifice exact de câte astfel de locuințe e nevoie în fiecare comună, dacă dispun de terenul aferent și, de asemenea, care sunt profesiile celor care vor locui în aceste case. Primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju, a avut o sugestie pe această temă, ea solicitând ca și cei care lucrează în aparatul administrației publice locale să beneficieze de casele prevăzute în proiectul "Renașterea satului românesc".
Nu în ultimul rând, administrațiilor publice din județul Constanța li s-a pus în vedere faptul că trebuie să aducă la cunoștința Prefecturii dacă doresc să beneficieze de garanții guvernamentale în cadrul proiectelor pe care le derulează cu bani europeni, dar în care nu dispun de partea lor de cofinanțare. Există, totuși, și cinci primării din județ care au astfel de proiecte și care au și banii necesari cofinanțării, dar care, de asemenea, pot beneficia de fondul de garantare, însă nu au comunicat Instituției Prefectului dacă sunt interesate de această posibilitate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9876 secunde