Petiție privind transparența asupra dezbaterilor din Parlament pe Codul electoral

79
Petiție privind transparența asupra dezbaterilor din Parlament pe Codul electoral - petitieparlamentulromaniei-1421591490.jpg

Articole de la același autor

Un grup de jurnaliști acreditați la Parlament au inițiat și semnat, astăzi, o petiție publică prin care solicită accesul liber și direct la dezbaterile din Comisia parlamentară de Cod electoral, care urmează să elaboreze viitoarele legi electorale.


Jurnaliștii precizează, în cadrul petiției, că membrii Comisiei de Cod electoral le-au limitat accesul direct și liber la dezbaterile legilor electorale, prevalându-se de o prevedere controversată a propriului regulament de funcționare, și solicită permiterea accesului liber, imediat, direct și fără limite la ședințele Comisiei, pe toată durata acestora.


Petiția a fost postată pe Internet, iar lista de semnături este deschisă AICI.

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a justificat miercuri faptul că accesul presei este îngrădit la lucrările Comisiei de Cod electoral, în timpul ședințelor, prin eșecul demersului de revizuire a Constituției, care a fost "un show de presă", în care se făceau declarații politice.


ImageZgonea a invocat hotărârea plenului Parlamentului din februarie 2013, prin care s-a decis înființarea comisiei, și care menționează că "lucrările nu sunt publice".


Comisia comună pentru elaborarea Codului electoral s-a întrunit miercuri în prima ședință din anul 2015, în condițiile în care termenul fixat pentru finalizarea noilor legi electorale, decis de plenul comun al Parlamentului, expiră pe 30 iunie, perioada fiind mai mica de jumătate de an.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 14 Ianuarie 2015
Stire din Politică-Administrație : Se reunește Comisia pentru Cod electoral
Duminică, 21 Decembrie 2014
Stire din Politică-Administrație : Klaus Iohannis depune jurământul, astăzi
Duminică, 21 Decembrie 2014
Stire din Politică-Administrație : Bugetul pe 2015, ADOPTAT
Pagina a fost generata in 0.3474 secunde