Petre Roman nu mai poate contesta raportul ANI

94
Petre Roman nu mai poate contesta raportul ANI - petreroman-1421232874.jpg

Articole de la același autor

Petre Roman nu mai poate contesta raportul de incompatibilitate al ANI pe numele său, solicitarea parlamentarului de reexaminare a deciziei de anulare a cererii sale de chemare în judecată a Agenției Naționale de Integritate fiind respinsă definitiv de Tribunalul București.

În urma deciziei de marți a Tribunalului Capitalei, se va menține raportul ANI, prin care s-a constatat că parlamentarul se află în incompatibilitate.

Petre Roman a contestat raportul la Tribunalul București, în 1 aprilie 2014, instanța care i-a respins contestația, în 9 septembrie 2014. Între motivele de anulare a cerererii de chemare în judecată formulată de Roman la adresa ANI se numără și faptul că nu a depus la dosar o dovadă prin care să demonstreze că a achitat taxa de timbru.

"A fost vorba despre o simplă eroare, un incident procedural. Din greșeală, instanța nu a luat în considerare faptul că domnul Roman nu a achitat taxa de timbru, întrucât nu ajunsese la dosarul instanței. (...) La momentul la care a fost introdusă acțiunea, domnul Roman nu a fost asistat de către avocat. Era normal să nu cunoască procedura", a spus avocata parlamentarului, Cristina Grecu, citată de Mediafax.

ImagePe de altă parte, instanța competentă să anuleze raportul ANI este Curtea de Apel București, iar la această instanță Petre Roman ar fi trebuit să conteste raportul în cel mult 15 zile de la primire, ceea ce nu s-a întâmplat.

Astfel, Agenția Națională de Integritate a cerut Camerei Deputaților revocarea din funcție a lui Petre Roman, după ce raportul privind incompatibilitatea acestuia a rămas definitiv, Curtea de Apel București anunțând că nu a fost făcută nicio contestație în acest caz.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 16 Decembrie 2014
Stire din Politică-Administrație : Iohannis nu scapă de procesul cu ANI
Pagina a fost generata in 0.3005 secunde