Deputatul Mihai Lupu:

"PNL dorește, până la sfârșitul acestui an, o Constituție nouă"

159
Vicepreședintele Filialei Constanța a Partidului Național Liberal, deputatul Mihai Lupu a depus, la Camera Deputaților, declarația politică cu tema "Modelul liberal de dezvoltare al României". 


"PNL consideră că România are în acest moment priorități care nu mai pot fi tergiversate la nesfârșit, deoarece acestea sunt cu adevărat stringente pentru bunul mers al țării, al instituțiilor sale, dar și al economiei. În acest sens, o reformă constituțională modernă, corectă și democratică, dar și o strategie de dezvoltare durabilă, reprezintă principalele deziderate de pe agenda noastră liberală", a declarat parlamentarul liberal Mihai Lupu.

El mai susține că, pentru a putea pune capăt definitiv numeroaselor conflicte instituționale prezidențiale, guvernamentale, parlamentare, care s-au desfășurat în ultimii opt ani pe scena politică într-un ritm destabilizator și profund anti-democratic, Partidul Național Liberal își dorește, până la sfârșitul acestui an, implementarea unei Constituții noi, care să reflecte cât mai fidel acel principiu democratic occidental prin care statul este în slujba cetățeanului și nu cetățeanul în slujba statului.

În opinia liderului PNL Constanța, obiectivul pentru România, pe care PNL îl  consideră fundamental, este regândirea rolului statului în economie.

"Este indispensabilă, în același timp, întărirea rolului statului de garant al drepturilor constituționale, al echității și al bunei funcționări a economiei de piață. Noi, liberalii, credem într-un model economic concentrat pe investiții, pe competitivitate, pe accelerarea absorbției fondurilor europene, dar și pe dezvoltarea infrastructurii și îmbunătățirea semnificativă a celor mai importante domenii pentru orice român: educația și sănătatea", a mai afirmat deputatul Mihai Lupu. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.385 secunde