PNL îi cere lui Tăriceanu să se delimiteze de grupul ALDE din PE

309
3
PNL îi cere  lui Tăriceanu  să se delimiteze de grupul ALDE din PE - tariceanupnl-1487957857.jpg
Deputatul liberal Ovidiu Raețchi solicită partidului condus de Călin Popescu-Tăriceanu să se delimiteze sau să părăsească grupul ALDE din Parlamentul European, după ce liderul acestui grup, Guy Verhofstadt, a propus o rezoluție prin care doar voturile europarlamentarilor din zona euro să fie luate în considerare, iar cele ale deputaților europeni din statele non-euro să fie consultative.


"Este regretabil că ALDE acceptă să facă parte dintr-un grup parlamentar european care pune în pericol în mod direct interesele cetățenilor români. Europarlamentarul Guy Verhofstadt, liderul grupului ALDE, a propus ca în chestiuni specifice zonei euro deputații să aibă un vot diferențiat. 


Mai exact, doar voturile europarlamentarilor din zona euro să fie luate în considerare, iar cele ale deputaților europeni din statele non-euro să fie exclusiv consultative. Acest gen de abordare discriminatorie a condus la eșecuri de etapă ale proiectului european precum Brexit și perpetuarea acesteia riscă să pună în pericol întreaga Uniune", afirmă Raețchi, într-un comunicat transmis vineri Agerpres.


Liberalul subliniază că interesele României sunt direct lezate de această prevedere, în calitatea sa de membru cu drepturi depline a Uniunii Europene și care își propune să adere la zona euro.


"În acest context, consider că este esențial ca europarlamentarii români, membri ai grupului european ALDE, să se dezică de acest gen de abordare. Singura soluție viabilă este aceea ca partidul condus de Tăriceanu să părăsească grupul european ALDE. În caz contrar, este evident că europarlamentarii ALDE acționează împotriva intereselor cetățenilor români", arată el.


Comentează știrea

SEVER
25 februarie 2017
CURVARASIA NU ARE LIMITE

CUM SA SE DELIMITEZE BOUL ASTA, CAND EL NU ARE LIMITE?

Doru
25 februarie 2017
Zau ?

Pai , in care grup sa se mai aciueze , sau sa se pituleasca , maidanezii nostri de la ALDE ? Niciun grup din PE , nu-si doreste legarea numelui , de parazitii si coruptii , trimisi de secatura de Tariceanu acolo , sa faca de rusine , ideile de democratie , de etica , de morala ! Cumatra Norica Nicolai -panarama aia care vota prin nepoata , in parlamentul Romaniei si vitupera impotriva DNA - in calitate de curva batrana , de aceeasi factura ca si Tariceanu , isi face veacul parazitand nepermis institutii reprezentative , de prea multi ani , pe bani publici nemeritati ...

Zau
27 februarie 2017
Johannistii penali !

La cavou cu pnl = pdl lângă cumătrul pntcd=ului !

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3254 secunde