CJC, daruri "otrăvite" pentru Mangalia? "Ne dau niște ruine. Le-au ținut până le-au făcut praf"

1177
1

Articole de la același autor

Primăria Mangalia va prelua în administrare Grădinile de vară Saturn și Venus, imobile aflate în prezent în patrimoniul Consiliului Județean Constanța, dacă aleșii județeni își vor da votul în acest sens. Proiectul de hotărâre se află pe ordinea ședinței CJC de marți, 28 februarie. 


Încă de acum patru ani, Primăria Mangalia a solicitat Regiei Autonome de Distribuție și Exploatare a Filmelor "România - Film" ca Grădina de Vară Saturn și Grădina de Vară Venus să revină în administrarea municipalității. Din diferite motive, acestei solicitări nu i s-a dat curs, iar cele două clădiri au ajuns în cele din urmă în curtea Consiliului Județean Constanța. 


Anul trecut, pe 22 septembrie, Consiliul Local Mangalia vota o hotărâre prin care își exprima acordul însușirii în domeniul public al municipiului și în administrarea consiliului a imobilelor Grădina de vară Saturn și Grădina de vară Venus. În urma acestei solicitări, marți, 28 februarie, Consiliul Județean va vota proiectul de hotărâre prin care cele două obiective să intre în administrarea municipiului Mangalia. 


Potrivit memoriilor justificative, cele două grădini de vară au nevoie de reparații capitale: "În prezent, din Grădina de vară Venus au rămas doar zidurile, ecranul, cabina de proiecție, construcția în care se găsește grupul sanitar, care este complet dezafectat. Aducerea acestuia la stadiul de funcționare presupune reparații capitale de reconstrucție a clădirii și de retehnologizare. 


În ceea ce privește Grădina de vară Saturn, aceasta necesită reparații anuale, prin specificul imobilului, condițiile climaterice deteriorând continuu starea acesteia (vopsirea scaunelor deteriorate, repararea și vopsirea ecranului, zugrăvirea și repararea zidurilor interioare și exterioare, deoarece, pe unele porțiuni, tencuiala este căzută, repararea grupurilor sanitare)". 


"Acum, ce să facem cu ele?"
Deși transferul acestor proprietăți se face la solicitarea administrației publice locale din Mangalia, aceasta nu mai este la fel de încântată de idee. Reprezentanții Primăriei spun că aceste grădini de vară trebuiau trecute în administrarea Consiliului Local atunci când mai erau încă în picioare, și nu acum când au ajus o ruină. 


"De fapt, Consiliul Județean ne dă niște ruine. Noi le-am cerut de mult timp aceste imobile, când se mai putea face ceva acolo, când costurile de reabilitare ar fi fost mult mai mici. Acum, ce să facem cu ele? Au rămas doar pereții din ele și aceia stau să se prăbușească. Nu înțelegem ce s-a urmărit de fapt cu aceste grădini de vară. Le-au ținut până le-au făcut praf și apoi ni le dau ruină. Noi le vom prelua așa și vom căuta să le repunem în circuit", ne-au declarat reprezentanți ai Primăriei Mangaliei.


Investiții private pentru reabilitarea lor
Potrivit administraței locale, după preluare aceste imobile vor fi evaluate și expertizate pentru a se vedea exact starea lor de degradare: 


"Trebuie să vedem să nu se dărâme. După care, cea mai bună variantă pentru a le reda funcționalitatea este concesionarea lor unor agenți economici privați. Ei le vor reabilita, moderniza și le vor redeschide publicului, având obligația să nu le schimbe destinația și obiectul de activitate. Altă variantă ar fi să le reabilităm noi, cu bani de la bugetul local, dar trebuie să găsim surse de finanțare, ceea ce va fi foarte greu. 


Pe aceeași idee mergem și cu Cinematrograful "Pescărușul" și Grădina de vară Farul, ambele din Mangalia, pe care le-am preluat la începutul anului trecut. Cu acestea va fi poate puțin mai ușor deoarece se află în municipiul Mangalia și cred că se găsesc investitori doritori să deschidă aici primul cinematograf din sudul județului. În momentul de față, cine vrea să vadă un film la cinema trebuie să meargă la Constanța, pentru că în Mangalia nu există niciunul". 


Comentează știrea

Nimic,dar nimic
25 februarie 2017
Despre greaua mostenire

Despre greaua mostenire se vorbeste numai atunci cand pesedeii vin la putere dupa liberalo-pedelei sau liberalo-pedeleii dupa pesedei.In cazul de fata,la Raionala de partid,pesedeii au venit la putere dupa pesedei adica este un fel holera dupa ciuma sau Bizant dupa Bizant sau un fel de tiganie dupa hotie.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3855 secunde