PNL nu sprijină un eventual Guvern Cioloş. „Îi rog să nu fugă de responsabilitate”

179
PNL nu sprijină un eventual Guvern Cioloş. „Îi rog să nu fugă de responsabilitate” - pnlciolos-1634311657.jpg
Biroul Executiv al Partidul Național Liberal a decis vineri să nu susțină un Guvern Cioloș, înaintea discuțiilor dintre premierul desemnat Dacian Cioloș, Florin Cîțu și Kelemen Hunor, programată pentru vineri după-masă. Decizia BEX îl trimite pe Dacian Cioloș să facă majoritate cu PSD și AUR.

Premierul desemnat Dacian Cioloș a declarat, vineri, după ce PNL a refuzat să-l susțină la formarea unui guvern, că USR merge mai departe și va propune un guvern la începutul săptămânii viitoare. Acesta a spus că o ședință a Comitetului Politic USR va avea loc duminică după-amiază, termen până la care PNL se poate răzgândi.

„Fac în continuare un apel la PNL să nu fugă de responsabilitate, pentru că România are nevoie de un guvern. Sper să putem găsi soluția. În ceea ce privește USR în aceste condiții și din dorința de a rezolva cât mai repede criza prin care trecem, USR rămâne determinat și eu ca premier desemnat rămân determinat să propun până la începutul săptămânii viitoare un guvern în Parlament, pentru că acolo se vede dacă există sau nu o susținere.

Duminică după-amiază vom avea o ședință a Comitetului Politic USR în care vom discuta și programul de guvernare și lista de miniștri.

Până duminică, dacă PNL-ul e în continuare interesat de discuții, știe unde să ne găsească.

Până la începutul săptămânii viitoare vom face o propunere în Parlament, indiferent ce se întâmplă”, a declarat Dacian Cioloş.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.7716 secunde