PNL și PSD blochează proiectele din Hârșova. Primarul face apel ca aleșii să nu mai chiulească de la ședințe

1173
PNL și PSD blochează proiectele din Hârșova. Primarul face apel ca aleșii să nu mai chiulească de la ședințe - viorelionescuharsova-1473868189.jpg

Articole de la același autor

Dacă în alte localități există probleme privind votul față de anumite proiecte inițiate de primari, la Hârșova, consilierii PNL și PSD nici măcar nu-și dau silința de a se prezenta la ședințele convocate de edil, unde ar putea să voteze exact așa cum cred de cuviință, atitudine care poate fi interpretată ca o sfidare a celor ce le-au acordat votul de încredere, mai exact o sfidare la adresa cetățenilor.


Din câte se pare, după cum spun sursele noastre, capul răutăților este chiar viceprimarul, liberalul Ionel Dia, care a ajuns în funcție cu susținerea PSD, cel care ar trage sforile pentru ca aleșii să nu vină la ședințe. 


Susținere care nu a fost văzută bine de liderii PNL de la Constanța și care, în urmă cu două luni, transmiteau un comunicat de presă în care precizau că Ionel Dia va fi exclus din partid pentru că a făcut blat cu PSD-ul. 


"Hârșova este un caz închis. Ionel Dia a încălcat directiva partidului și a complotat cu PSD. A greșit de nenu-mărate ori. Chiar și așa, el continuă să colaboreze cu cei de la PSD și știm sigur că înțelegerea lui cu PSD este mai veche. Știu, îl doare ceea ce se întâmplă, însă ar fi trebuit să se gândească înainte la consecințe. În momentul de față, la Hârșova a fost dizolvat Biroul Politic Local PNL. Dia era președinte interimar, nu a fost un președinte ales. A fost numit deputatul Mihai Lupu președinte interi-mar acolo, iar Dia va fi exclus din partid, conform statutului. Se vor respecta toți pașii", spunea președintele PNL Constanța, Gheorghe Dragomir, la timpul respectiv. 


Din câte se poate observa, între timp, liderii PNL s-au răzgândit deoarece Ionel Dia este în continuare viceprimar îmbrăcat în haine liberale. Iar din postura pe care o are continuă să-și facă de cap, deoarece atitudinea de a chiuli de la ședințe nu este tocmai una onorabilă pentru un partid cu pretenții, ca PNL. 


Zilele trecute, edilul din Hârșova, Viorel Ionescu, a convocat în ședințe extraordinare de două ori aleșii locali. Pe ordinea de zi se aflau mai multe proiecte de interes local, însă unul dintre ele trebuia urgentat deoarece este un proiect cu fonduri europene ce avea ca dată de depunere ziua de 15 septembrie. Practic, este vorba despre un proiect ce vizează diverse măsuri pentru categoriile defavorizate din zona de Vest a orașului Hârșova, un proiect pentru combaterea sărăciei și a dezvoltării locale în comunitățile aparținând minorităților rome. 


"Convingerea mea este că refuzul de a participa la ședințele de consiliu este din cauza faptului că acestea sunt filmate, și pot fi sancționați de cetățeni pentru votul exprimat în baza unor am-biții personale, care nu pot fi justificate. 


Le recomand să vină la ședințe și să procedeze așa cum am făcut și eu atunci când eram consilier: să voteze împotriva proiectelor pe care le consideră ilegale, dar să participe la ședințe și să o facă fundamentat. Proiectul este vital pentru comunitate, având termen limită de depunere 15 septembrie", a transmis pri-marul orașului Hârșova, Viorel Ionescu.


La rândul lor, consilierii liberali invocă că lipsa lor la ședințe nu reprezintă altceva decât un protest cu privire la ultimele decizii pe care le-a luat primarul referitoare la numirea în funcția de manager a unei persoane care nu este pe placul lor. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4912 secunde