Vasile Blaga:

"PNL va depune o moțiune de cenzură în iunie"

114

Articole de la același autor

Copreședintele PNL, Vasile Blaga, a declarat că liberalii urmează să depună o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Ponta în prima parte a lunii iunie, menționând că reprezentanții acestui partid se gândesc la o temă "care va fi de nerefuzat", indiferent de zona politică din care provin parlamentarii.

El a menționat că tema moțiunii de cenzură va fi stabilită la Consiliul Național al PNL, care va avea loc pe 23 mai, la Pitești. Blaga a arătat că tema a fost discutată la nivelul PNL, dar nu a dorit să facă alte precizări, înainte de o decizie oficială a partidului.

"Ne facem calcule pentru o reușită a unei astfel de moțiuni de cenzură, deși nu este un lucru foarte simplu. Discuțiile au fost continue în această perioadă. Și aici cred că am pornit cu dreptul, adică pentru prima dată de când sunt în politică, un partid își pregătește din timp un program de guvernare. S-a mai întâmplat, e adevărat, și în timpul Alianței DA, când aveam pregătit programul de guvernare cu șase-șapte luni înainte. Dar acum l-am început din timp, proiectul s-a discutat încă din luna ianuarie, pe urmă l-am transmis organizațiilor județene, am discutat cu societatea civilă, cu partenerii sociali, l-am prezentat tuturor celorlalte forțe politice din Parlament, cu excepția PSD, tocmai pentru a încerca să creăm o masă critică", a mai spus Blaga.

El a amintit că PNL a semnat un protocol de colaborare politică și parlamentară cu partidul lui Mircea Geoană și a arătat că liberalii vor continua discuțiile cu UDMR și cu UNPR.

"Pentru că numai așa poți să construiești o majoritate ca să dai jos Guvernul Ponta", a continuat Blaga. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8171 secunde